12.03.2021

Samiedulle Erasmus+ akkreditointi

Ammattiopisto Samiedun kansainvälinen toiminta on tunnustetusti laadukasta. Samiedulle on myönnetty nyt toista kertaa peräkkäin Erasmus+ akkreditointi suunnitelmallisesta ja strategisesta kansainvälisestä toiminnasta. Akkreditointihakemus valmisteltiin Samiedussa syksyllä 2020, minkä pohjalta Opetushallitus myönsi akkreditoinnin uudelle uudelle Erasmus+ kaudelle 2021–2027 helmikuussa 2021.

– Meidän vahvuuksiamme ovat haettujen hankkeiden sataprosenttinen toteutuminen, vahvat kumppanuudet eurooppalaisten ammatillisten oppilaitosten kesken sekä erityisen tyytyväiset opiskelijat, jotka palautteessaan kiittelevät ohjausta ja prosessin eri vaiheissa saatua apua, kertoo kansainvälisyyden ja opetusteknologian asiantuntija Anne-Mari Behm Samiedusta.

Akkreditointi on osoitus Samiedun sitoutumisesta Erasmus-ohjelman laatustandardeihin.

– Akkreditointi mahdollistaa kansainvälisten kehittämishankkeiden hakemisen sekä säännöllisen Erasmus-rahoituksen opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuteen myös jatkossa. Lisäksi akkreditointi avaa uusia mahdollisuuksia kehittää toimintaamme ja luoda ammatillisen koulutuksen toimintamuotoja kansainvälisessä partneriverkostossa.

Opiskelijoiden ja henkilöstön ulkomaanjaksot ovat tällä hetkellä koronapandemian takia tauolla, mutta toimintaa on jatkettu virtuaalisesti. Viimeisen vuoden aikana Samiedun toimintaan on tutustunut 200 vierasta eri maista virtual visitin avulla ja kansainvälisiä webinaareja on järjestetty noin kymmenen. Samiedun opiskelijat ovat päässeet kansainvälistymään ja verkostoitumaan muiden maiden opiskelijoiden kanssa englannin oppitunneilla kansainvälisten projektin avulla.

Jaa artikkeli