28.04.2022

Samiedun kesäyrittäjätoiminta tuo väriä ja vauhtia Citypisteelle

Citypisteellä tapahtuu kesällä, kun Samiedun NY-yrittäjät (Nuoret Yrittäjät) pääsevät kokeilemaan siipiään hius- ja kauneudenhoitopalvelujen tarjoajina Kauppatorin kulmalla sijaitsevalla Citypisteellä.

Kampaaja- ja kosmetologiopiskelijat tarjoavat palveluitaan touko-kesäkuun vaihteesta aina elokuulle saakka. Palveluvalikoimaan kuuluu mm. kynsien kestolakkausta, pikakasvohoitoja, palmikkokampauksia sekä ripsien ja kulmien värjäyksiä.

– Palvelut toimivat pääsääntöisesti walk in –periaatteella, joskin myös ajanvarauksia otetaan vastaan palvellaksemme paremmin erilaisten iltatilaisuuksien, kuten oopperanäytösten yleisöä, kertoo Katariina Tala, hyvinvointipalveluiden tiimipäällikkö.

– Opiskelijoita on lähtenyt mukaan yrittäjyyteen mukava määrä, joten tarvittaessa pystymme palvelemaan isompiakin seurueita ja vaikka jalkautumaan asiakkaan luo keskustan alueelle, Tala jatkaa.

Hän kertoo myös olevansa ylpeä opiskelijoiden yrittäjämäisestä asenteesta sekä hyvistä kädentaidoista.

– Yrittäjyyteen on kasvettava nuoresta lähtien, ja Nuori Yrittäjä -toiminta antaa helpon ja riskittömän vaihtoehdon yrittäjyyden kokeilulle jo opiskeluaikana. Yrittäjyyttä kokeiltuaan monet nuoret näkevät sen mielekkäänä ja antoisana tapana saada elantonsa.

Samiedussa kannustetaan yrittäjyyteen monin tavoin. Yrittäjyys ja yrittäjyyden edistäminen on myös yksi Samiedun strategian keskeisistä painopisteistä.

Jaa artikkeli