17.01.2023

Suvi Levoselle ja Tuire Pervilälle valtakunnallinen tunnustus yrittäjyyskasvatuksen edistämisestä

Valtakunnallinen YES ry yhdessä Suomen yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkoston kanssa on palkinnut Suomen parhaita yrittäjyyskasvatuksen toimijoita YES Agentti 2022 -tunnustuksella. Etelä-Savosta YES Agenteiksi 2022 on valittu Samiedun yrittäjyyden kehittäjäopettaja Suvi Levonen ja yrittäjyyden asiantuntija Tuire Pervilä.

YES ry:n tiedotteen mukaan Vuoden YES Agentit 2022 ovat edistäneet tavoitteellisesti yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan, tehneet rohkeita avauksia ja siten vahvistaneet yrittäjämäisen toimintakulttuurin vakiinnuttamista omalla alueellaan.

Levonen ja Pervilä ovat olleet jo usean vuoden ajan merkittävässä roolissa edistämässä yrittäjyyskasvatusta ja kehittämässä yrittäjyyskoulutusta Samiedussa yhdessä yrittäjyyden verkko-opettaja Julia Partin kanssa.

Yrittäjyys on valittu Samiedussa kaikki koulutusalat läpileikkaavaksi osaamiseksi. Tavoite on, että kaikille opiskelijoille muodostuu ymmärrys yrittäjyydestä ja yrittäjämäisestä toimintakulttuurista. Samiedun yrittäjyyskoulutus on jo nyt helposti saavutettavissa opiskelijan elämäntilanteesta ja opiskelumuodosta riippumatta.

Samiedussa on käytössä NY-yrittäjyys, jossa opiskelijat voivat opintojensa rinnalla kokeilla yrittäjyyttä osana opiskelua.

– NY-yrittäjyyttä on harjoittanut jo 60 opiskelijaa. Useat opiskelijat ovat myös jatkaneet oikeiksi yrittäjiksi harjoitusyrityksen päätyttyä, Pervilä kertoo.

Samiedussa yrittäjyyskasvatusta on kehitetty kohti konkretiaa. Yhtenä uutena toimintatapana on ollut Itä-Savon Uusyrityskeskuksen kanssa toteutetut henkilökohtaiset yrittäjyysneuvonnat verkossa kerran kuukaudessa.

– Opiskelijat ovat saaneet pienempiinkin yritysideoihin sparrausta asiantuntijoilta. YES-verkostossa käytäntömme on herättänyt kiinnostusta, ja luulen tämän olevan tunnustuksen yhtenä perusteluna, Levonen arvelee.

Jaa artikkeli