11.11.2020

Samiedun, Xamkin ja Esedun opiskelijat ratkoivat menestyksekkäästi Etelä-Savon alueen yritysten haasteita

Samiedun, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin ja Etelä-Savon ammattiopisto Esedun opiskelijat yhdistivät osaamisensa ja ideoivat ratkaisuja Etelä-Savon alueen yritysten tarpeisiin kaksipäiväisessä online-hackathonissa viime viikolla.

Kyseessä oli virtuaalisesti toteutettava innovaatiotapahtuma, jossa opiskelijat seikkailivat luovan ongelmanratkaisun parissa monialaisissa sekaryhmissä. Hackathonin keskeisin tavoite oli muotoilla uusia vetovoimaisia palveluideoita yrityksille ja kehittää opiskelijoiden tiimityöskentelytaitoja. Lisäksi hackathonilla vahvistettiin oppilaitosten välistä yhteistyötä.

Hackathoniin osallistui 45 eri alojen opiskelijaa Savonlinnasta ja Mikkelistä. Kaikki työskentely tapahtui etäyhteyksien välityksellä. Yritystoimeksiantajat, joiden haasteisiin opiskelijat pureutuivat, olivat Saimaa Holiday Oravi, Metsämuseo Lusto, Mikkelipuisto ja DOM Mikkeli. Tapahtuman aluksi yritykset esittelivät haasteensa, minkä jälkeen opiskelijat jakaantuivat pieniin työryhmiin työstämään ideoita ja ratkaisuehdotuksia. Jokaista haastetta ideoimaan syntyi useampi ryhmä.

Metsämuseo Luston haasteena oli ideoida sen isot piha-alueet ympärivuotiseen käyttöön. Saimaa Holiday Oravissa paneuduttiin pienen norppatietokeskuksen perustamiseen. Mikkeliläisen Ravintola DOMin haasteena oli ravintolapalveluiden tarinallistaminen ja Mikkelipuistossa puolestaan puistoalueiden kehittäminen.

– Opiskelijoilta tuli mahtavia esityksiä ja he saivat yrityksiltä paljon ylistystä ja kiitosta. Yritykset saivat niin paljon hyviä ja toteuttamiskelpoisia ideoita, että yhden haasteiden kohdalla palkittiin jopa kaksi ryhmää, kertoo tapahtumaa koordinoimassa ollut, PAMU Savonlinna -hankkeen projektipäällikkö Elisa Koivunen.

Koivusen mukaan opiskelijalle hackathon on ennen kaikkea loistava esimerkki työelämälähtöisestä projektista.
– Hackathonissa opiskelijat pääsevät oikeasti pohtimaan palvelumuotoilun ideologian mukaisesti yritysten tärkeimpiä asiakkaita, asiakkaiden palvelupolkuja ja yritysten liiketoimintaa yleensäkin.

Online-hackathon järjestettiin ESR-rahoitteisten PAMU Savonlinna, Vakka ja Symbioosi –kehittämishankkeiden yhteistoteutuksena.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Elisa Koivunen, PAMU Savonlinna -hanke elisa.koivunen@samiedu.fi
puh. 044 550 6234

Kuvassa Samiedun liiketoiminnan opiskelija Jonna Häkkänen tuulettaa kuullessaan ryhmänsä voitosta.

Jaa artikkeli