13.08.2021

Samiedussa alkaa uusi 3D-tulostuksen ja -mallintamisen koulutuskokonaisuus

Ammattiopisto Samiedussa tarjotaan marraskuun 6. päivästä alkaen ensimmäistä kertaa 3D-tulostuksen ja -mallintamisen koulutuskokonaisuutta. Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina ja opiskelu koostuu viikonloppuisin toteutettavista opiskelujaksoista Savonlinnassa sekä verkossa tehtävistä harjoitustehtävistä. Opintoja voi tehdä myös työelämässä. Koulutukseen haku päättyy 8.10.

– 3D-mallintaminen eli tietokoneavusteinen kolmiulotteinen suunnittelu on laajalti käytössä eri aloilla. 3D-mallinnuksia on mahdollista nähdä esimerkiksi talojen ja asuntojen tai erilaisten kulutustavaroiden, komponenttien tai peligrafiikan muodossa. Teollisuudessa 3D-mallien pohjalta valmistetaan kuluttajien käyttöön lopputuotteita, opettaja Adem Yalcin kertoo.

3D-mallit näyttävät jo suunnitteluvaiheessa realistisilta ja niiden avulla on helppo havainnollistaa suunniteltuja kohteita ja tuotteita. Kolmiulotteisen mallin avulla on mahdollista saada vaikea ja monimutkainenkin asiasta esitettyä selkeämmin. 3D-mallia on mahdollista tarkastella useista eri kuvakulmista ja tarvittaessa siihen saadaan sisällytettyä mukaan myös varjoja, erilaisia pintoja ja liikettä.

– 3D-tulostus on kasvanut ja kehittynyt valmistusmenetelmäksi perinteisten valmistustekniikoiden väliin. 3D-tulostimen avulla voidaan saada erilaisia prototyyppejä testaukseen nopeasti ja edullisesti. Teknologia, materiaalit ja sovellutuskohteet kehittyvät nyt nopeasti, Yalcin sanoo.

Koulutuksen aikana opiskelijat saavat valmiudet tietotekniseen suunnitteluun CADS ja SketchUp -ohjelmistoilla ja tuotteen tai komponentin valmistamiseen 3D-tulostamalla. Koulutus sopii kaikille suunnittelusta ja mallintamisesta sekä uudesta teknologiasta kiinnostuneille. Opiskelijalta vaaditaan hieman tietoteknisiä taitoja verkossa opiskelua varten sekä omaa tietokonetta, jolla suunnitteluohjelmien käyttöä on mahdollista harjoitella.

Lisätietoja ja haku koulutukseen

Jaa artikkeli