05.08.2022

Samiedussa aloittaa maanantaina 8.8. opintonsa 380 uutta opiskelijaa

Opinnot alkavat kevään yhteishaun kautta opiskelemaan valituilla nuorilla sekä jatkuvan haun kautta valituilla opiskelijoilla. Yhteensä tutkintoon johtavassa koulutuksessa aloittaa eri tutkinnoissa 380 uutta opiskelijaa. Myös jatkavat opiskelijat palaavat opintojensa äärelle tiistaina 9.8. Yhteensä Samiedussa on n. 2000 tutkinto-opiskelijaa.

Yhteishaun kautta Samieduun tulee n. 180 opiskelijaa, ja erityisen vetovoimaisia aloja nuorten hakijoiden silmissä olivat mm. sosiaali- ja terveysala, kone- ja tuotantotekniikka sekä sähkö- ja automaatioala. Myös logistiikan ja liiketoiminnan alat jatkavat suosiotaan. Jatkuvassa haussa suosiota keräsivät myös media-alan sekä luontoalan koulutukset.

–  Ammatillinen opiskelu on tänä päivänä hyvin monipuolista, meillä voi opiskella ketterästi eri oppimisympäristöissä, eri aikoina ja eri elämäntilanteissa – myös täysin ajasta ja paikasta riippumatta. Useiden vaihtoehtojen ansiosta opiskelu onnistuu joustavasti myös työssäkäyvillä. Tänä päivänä opiskelijoistamme n. 20 % opiskelee kampuksilla, n. 30 % työpaikoilla ja n. 50 % verkossa, pedagoginen päällikkö Eeva-Liisa Metsäluoto kertoo.

Jaa artikkeli