06.08.2021

Samiedussa syksy alkaa lähiopetuksessa koronaturvallisuus huomioiden

Ammattiopisto Samiedussa opintiensä aloittaa elokuussa yhteensä noin 400 uutta opiskelijaa. Noin 180 kevään yhteishaussa hakenutta nuorta aloittaa keskiviikkona 11.8. Lisäksi elokuun loppuun mennessä aloittaa yli 200 jatkuvan haun kautta valittua opiskelijaa. Jatkavat opiskelijat aloittavat syksyn opinnot torstaina 12.8. omien henkilökohtaisten osaamisen kehittämissuunnitelmien (HOKS) mukaisesti.

Rauhallisen alueellisen koronatilanteen johdosta syksy pystytään aloittamaan lähiopetuksessa. Kaikki eivät kuitenkaan saavu kampuksille, vaan osa opiskelijoista aloittaa omien HOKSien mukaan verkko-opinnoilla, työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa tai monimuotokoulutuksessa.

Samiedussa syksyn aloitukseen on valmistauduttu huolellisesti. Lähiopetuksessa noudatetaan viranomaisten antamia hygienia- ja väljyysohjeita sekä maskisuositusta, ja kampuksille on laadittu selkeät ohjeet niiden noudattamiseksi ja turhien lähikontaktien välttämiseksi. Kasvomaskeja jaetaan ensimmäisestä päivästä lähtien, ja opiskelijoita kannustetaan ohjeiden noudattamiseen. Lisäksi henkilöstöä ja opiskelijoita suositellaan ottamaan koronarokotukset.

– Huolellisella valmistautumisella sekä yhdessä ohjeita noudattamalla pystymme varmistamaan opiskelijoille ja henkilöstölle mahdollisimman turvallisen työskentelyn ja lähiopetuksen jatkumisen, kuntayhtymän johtaja, rehtori Jukka Mustonen kertoo.

Samiedu seuraa tarkasti valtioneuvoston, terveysviranomaisten, OKM:n ja Opetushallituksen antamia ohjeita ja suosituksia.

Jaa artikkeli