09.05.2022

Samiedussa voi kesäkuusta lähtien opiskella turvallisuusalaa

Koulutustarjontamme täydentyy turvallisuusalan koulutuksilla, jotka alkavat vaiheittain vuoden 2022 aikana. Kesäkuussa alkaa väliaikaisen vartijan koulutus, joka tarjoaa sisääntulon turvallisuusalalle ja vartijan koulutukseen. Syksyllä koulutusvalikoima täydentyy vartijan koulutuksella ja myöhemmin turvallisuusalan perustutkinto- ja ammattitutkintokoulutuksilla.

– Turvallisuusala on kasvava tulevaisuuden ala, jonka osaamisvaatimukset ovat kasvussa. Vartijat vastaavat omaisuuden, kiinteistöjen ja henkilöiden suojaamisesta kaikkina kellonaikoina. Vartijan työtehtäviä on laidasta laitaan, esimerkiksi vastaanottopalveluita, autolla tapahtuvaa piirivartiointia, hälytysvartiointia, teollisuudessa tapahtuvaa vartiointia ja sairaalakohteiden vartiointia, turvallisuusalan opettaja Ilari Saukkonen luettelee.

Väliaikaisen vartijan koulutus (40 h) täyttää turvallisuuspalveluista annetun lain vaatimukset ja sen suorittanut henkilö voidaan hyväksyä väliaikaiseksi vartijaksi neljäksi kuukaudeksi. Hyväksyntä haetaan koulutuksen jälkeen poliisilaitokselta.

– Turvallisuusalalla tehdään paljon ilta- ja viikonlopputöitä, joten väliaikaisen vartijan koulutus sopii erinomaisesti esimerkiksi vartijana opintojen tai työn ohessa toimiville tai turvallisuusalalla kesätöissä oleville, Saukkonen sanoo.

Kesällä alkavan väliaikaisen vartijan koulutus toteutetaan verkkopainotteisena monimuotokoulutuksena. Koulutus sisältää yhden lähipäivän Savonlinnassa, jolloin suoritetaan ensiapukoulutus ja koulutukseen sisältyvä koe. Koulutus järjestetään verkkopäivinä kello 9–15 ja lähipäivänä kello 8–16. Koulutuspäiviä on yhteensä seitsemän. Haku koulutukseen on avoinna Samiedun verkkosivuilla toukokuun loppuun asti: https://samiedu.fi//koulutukset/valiaikaisen-vartijan-koulutus/.

Opinnot hyväksiluetaan turvallisuusalan tutkintoon

Väliaikaisen vartijan koulutuksen jälkeen on helppo jatkaa syykuussa Samiedussa alkavaan vartijan koulutukseen sekä myöhemmin alkaviin verkkopainotteisiin turvallisuusalan perus- ja ammattitutkintokoulutuksiin.

–  Perustutkintokoulutus sopii yritysturvallisuudesta ja turvallisuusvalvonnasta kiinnostuneille ja se antaa valmiudet toimia monipuolisissa turvallisuuden työtehtävissä, kuten yritysten turvallisuusvalvojina tai työsuojelutehtävissä. Lisäksi luonnollisesti opintojen aikana voi halutessaan opiskella vartiointia ja järjestyksenvalvontaa, Saukkonen kertoo.

Kesällä suoritetut vartijaopinnot voidaan hyväksilukea osana turvallisuusalan perustutkintoa ja ammattitutkintoa. Osana opintoja on mahdollisuus suorittaa myös korkeakouluopintoja ja edetä kohti Xamkin turvallisuusalan tradenomiopintoja.

Jaa artikkeli