18.10.2022

Samiedusta 14 opiskelijaa ja ryhmää Etelä-Savon Liikeideakilpailuun 2022

Yksi Liikeideakilpailuun osallistuvista on espoolainen Elisa Amoafo, joka opiskelee meillä sisustajaksi. Elisa on ammatiltaan visualisti. Sisustajan opintoihin liittyen hän lähti mukaan yrittäjyysohjelmaamme, jossa hän harjoittelee oman yritystoiminnan pyörittämistä ohjatusti jo opintojen aikana.

– Suhtauduin kisaan ensin hieman epäileväisesti; voiko minun pienen sisustussuunnitteluyrityksen kanssa osallistua innovatiivisuutta ja kasvumahdollisuuksia etsivään kilpailuun. Sitten kuitenkin ajattelin, että minähän haluan kasvaa ja kansainvälistyä, joten miksipä ei!, Elisa toteaa.

– Ja kyllähän minä muutenkin teen hommia jo laajalla skaalalla: päivätyössä visuaalista esillepanoa, asuntostailauksen harjoittelua ja sisustussuunnittelua opintojen ja erilaisten projektien muodossa sekä pari lehtiartikkeliakin olen kirjoittanut biofiilisesta suunnittelusta.

Elisa odottaa jännityksellä miten kisassa käy.

– Ja hei, aina kannattaa yrittää!

Liikeideakilpailu 2022

Liikeideakilpailuun voi osallistua Etelä-Savon alueella asuva tai opiskeleva yksityinen henkilö tai samalla alueella sijaitseva ja toimiva yritys tai muu yhteisö. Kilpailuun voi osallistua omalla liikeidealla yksin, tai yhteisellä liikeidealla enintään 5 hengen tiimissä. Liikeideoiden viimeinen jättöpäivä oli 9.10.

Kilpailun finaali järjestetään Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin Mikkelin kampuksella 24.11.2022. Kisaan osallistuvia liikeideoita tuli Samiedusta 14, Xamkista 14, Esedusta 2 ja Aalto yliopiston Mikkelin kampukselta 2. Lisäksi oppilaitosten ulkopuolelta ideoita tuli 1 Savonlinnasta, 2 Pieksämäeltä ja 2 Mikkelistä.

Kilpailun pääjärjestäjänä toimii Yrittäjyyden Kolmas Aalto -hanke (ESR), Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu.

Onnea kaikille samiedulaisille kisaan!

Jaa artikkeli