08.02.2024

Samiedusta kolme nuorta Taitaja-finaaliin

Opiskelijamme Tiia Tolvanen, 17, Sofia Vihavainen, 16, ja Eetu Leppänen, 19, selvittivät tiensä finaaliin ammattiosaamisen SM-kilpailussa Taitajassa. Finaalikilpailu järjestetään Kuopiossa toukokuussa. Semifinaalit käytiin tammikuun lopulla eri puolilla Suomea. Kilpailulajeja on yhteensä 47.

– Kolme opiskelijaa finaaliin on loistava tulos. Semifinaaleihin meiltä osallistui ennätykselliset 13 nuorta kilpaillen 7 lajissa. Kilpailuun osallistuminen ja siinä menestyminen antaa hyvän kuvan nuoren ammattiosaamisesta, motivoi parempiin oppimissuorituksiin ja antaa etua työnhakuun tulevaisuudessa, Samiedun Taitaja-koordinaattori Laura Tynkkynen iloitsee.

Liiketoiminnan perustutkintoa opiskeleva Tiia kilpailee asiakaspalvelun ja myynnin lajissa, ravintola- ja cateringalan perustutkintoa suorittava Sofia tarjoilijan lajissa ja logistiikan perustutkintoa opiskeleva Eetu kuljetuslogistiikan lajissa.

Paljon onnea finaaliin pääsystä Tiialle, Sofialle ja Eetulle!

Taitaja-semifinaaleissa karsittiin finaaliin pääsääntöisesti 8 parasta kilpailijaa, parilajeissa 8 parasta paria ja joukkuelajeissa 8 parasta joukkuetta. Taitaja2024-finaalissa Kuopiossa 20.–23.5.2024 kilpailee noin 500 opiskelijaa.

Asiakaspalvelun ja myynnin lajissa kilpaileva Tiia Tolvanen suunnitteli esillepanon ja teki tuote-esittelyjä Taitaja-semifinaalissa Ylivieskassa tammikuussa.

Eetu Leppänen kilpailee kuljetuslogistiikan lajissa.

Jaa artikkeli