10.02.2022

Savostamo -sivusto on kehitetty oppilaitosten yhteistyöllä –
Ready, Study, Go!

H-hetki lähenee ja Savostamo -verkkosivuston Ready, Study, Go -lanseeraustapahtuman käsikirjoituksen viimeistely käy kuumana. Takana on kokonaisen vuoden kestänyt prosessi, kun Samiedu yhdessä muiden eteläsavolaisten koulutustoimijoiden kanssa on työstänyt XAMK:n hallinnoimassa Koulutusportti-hankkeessa eteläsavolaisia koulutuspolkuja sekä hakenut uusia digitaalisia ja pelillisiä keinoja viestintään. Matka on ollut pitkä ja välillä on täytynyt istahtaa kannon nokkaan hengittelemään, mutta sehän täällä Etelä-Savossa onnistuu oikein mainiosti!

Mikä ihmeen Savostamo?

Savostamo ei ole mikään ihan perinteinen verkkosivu tai koulutusportaali, vaan inspiroiva digitaalinen matka eteläsavolaiseen (mielen)maisemaan, kulttuuriin ja koulutukseen. Taustalla on kahdeksan oppilaitoksen yhteinen ponnistus kohti uudenlaista koulutusviestintää ja vetovoimaisempaa Etelä-Savoa. Savostamo on rakennettu sivistys mielessä, mutta annos savolaisuutta suupielessä. Savostamossa voi seikkailla kolmessa eri maailmassa; Työllisty heti, Kehitä itseäsi ja Tutkaile tulevaa.

Matkaan määrätietoisesti tai ajelehtien

Kukapa meistä ei olisi joskus pohtinut suuntaa elämälleen, alan vaihtoa, itsensä kehittämistä tai uuden harrastuksen aloittamista? Savostamo kannustaa tutkimaan vaihtoehtoja avoimin mielin tarjoten tietoa aloista, joilla on välitön työvoiman tarve sekä avaten koulutuspolkuja, joilla voi edetä kohti unelma-ammattia. Savostamo elävöittyy pelillisin keinoin ja tarinallisuus saa lisämaustetta aidoista eteläsavolaisista opiskelija- ja työelämätarinoista.

Yhdessä Etelä-Savon asialla

Lopputuloksena Savostamosta tulee upea, mutta vähintään yhtä merkittävää antia hankkeessa on ollut oppilaitosten yhteistyön tiivistyminen. Projektin edistäminen on vaatinut säännöllistä yhteiskehittämistä, tiivistä työskentelyä pienemmissä työnyrkeissä eri teemojen mukaan, Savostamo Design -tiimin perustamista verkkosivuston visuaalisuutta ja toiminnallisuutta edistämään sekä yhteydenpitoa eteläsavolaisiin ihmisiin niin oppilaitoksissa, työelämässä kuin laiturin nokassa. Ja Savostamon tarina on vasta alussa.

Tervetuloa savostumaan

Savostamo -verkkosivusto julkaistaan Savostamo Ready, Study, Go -verkkotapahtumassa ti 15.2. klo 9-11.30. Tapahtuma striimataan suorana Mikkeli Karagesta ja siihen voi osallistua myös Teamsistä ja Youtubesta. Mukaan inspiroivaan tapahtumaan voi ilmoittautua tästä linkistä.

At your service,

Sini Laukkanen

Jaa artikkeli