23.11.2023

Sisustajaopiskelija Skye Borg suunnitteli Biisonimafialle sisustuksen

Sisustajaopiskelijamme Skye Borg suunnitteli sisustusvaihtoehdot Biisonimafialle saaressa sijaitsevaan ”kempsuun”. Biisonimafia valitsee sisustuksen katsojien toiveiden pohjalta. Käy äänestämässä kumpi miellyttää enemmän silmääsi: metsästys-/kalastushenkinen vai luksus-bling -teemainen sisustus. Anna äänesi kommentoimalla Biisonimafian videota Youtubessa.

Skye Borg kertoo suunnitteluprojektista:

Opiskelen Samiedussa taideteollisuusalan ammattitutkintokoulutuksessa sisustajaksi. Sain mielenkiintoisen viestin sisustusalan opettaja Eeva Immoselta. Hän oli katsonut Biisonimafia Adventuresin Youtube -kanavalta miesten yrityksiä saada sisustusinspiraatiota ja -suunnitelmaa tekoälyltä käyttämällä kännykkäpohjaisia ohjelmia. Tulokset olivat hauskoja mutta melko toivottomia. Eeva otti sitten yhteyttä Biisonimafian porukkaan ja vinkkasi opiskelijasta, joka on perehtynyt erityisesti tekoälyyn.

Olen tutkinut tekoälyä sisustuksen lähtökohdista sekä digitaalista sisustussuunnittelua ja tuotan paljon suunnitelmia, joita jaan sosiaalisessa mediassa. Biisonimafian projekti kuulosti hauskalta, joten otin itse yhteyttä Janne Kaperiin ja Kaitsu Rinkiseen. Miesten suunnitelmat olivat mielenkiintoisia ja rohkeita. Toiveena oli, että varastossa olevien suurien ja arvokkaiden mahonkilautojen käyttöä voitaisiin hyödyntää sisustuksessa. Toinen toive oli kamiina, jolle on reikä valmiina ja joka toimisi tilan lämmittäjänä.

Suunnitelmat terävöityivät jo puhelun aikana sekä ensimmäisen vedoksen valmistuttua. Toiveena oli mahdollisimman paljon koristetta ja kimallusta sisältävä luksusjunan vaunu, sillä “kempsu” todellakin muistuttaa malliltaan hieman junan vaunua. Niinpä ensimmäisestä ehdotuksesta tuli kovasti krumeluuria, kultaa ja hienoja valaisimia sisältävä suunnitelma, joka lainaa paljon vaikutteita vanhan ajan sikarihuoneista.

Vastapainoksi kaikelle tälle kimalteelle toiseksi vaihtoehdoksi toivottiin metsästysmajamaista suunnitelmaa. Mahonkilaudat säilyisivät, samoin vihreä seinän väri, josta pidettiin paljon. Tein kuitenkin suunnitelmasta maanläheisemmän, hieman maskuliinisemman ja varustukseltaan sellaisen, että se huokuu saaren ja “kempsun” henkeä. Huonekalut vaihdettiin toimiviin ja käyttöä kestäviin vaihtoehtoihin, ja miesten toiveesta hienon divaanin tilalle laitettiin myös varasänkynä toimiva laveri, jota voi käyttää sohvana tai sänkynä. Seinille tuotiin kalastus- ja metsästysaiheista teemaa ja valaisimet vaihdettiin metsähenkisimpiin lamppuihin lisäämään erätunnelmaa.

Kalastus-/metsästyshenkisestä mallista tein kaksi vaihtoehtoa, joissa erona on ainoastaan seinän kuosi. Toinen on sama vihreä, joka löytyy luksusmallistakin, ja toiseen toin vanhoista metsästysmajoista ja Englannin metsästyskerhoista tuttua tartaanitapettia.

Biisonimafian miehet kuuntelevat mielellään seuraajien mielipiteitä ja ottavat ne huomioon – vaikka onkin selvää että hieman tuunattu kalastusmaja on heidän mieleensä. Jään innolla odottelemaan valmistuvaa kempsua. Talven aikana on tarkoitus hioa suunnitelma sekä hankkia rakentamiseen ja sisustukseen tarvittavat tarvikkeet. Projekti on tarkoitus aloittaa keväällä siten, että kempsu on käyttövalmis kesään mennessä.

Skye Borg

Sinusta sisustaja? Hae koulutukseemme!

Sykkiikö sydämesi sisustamiselle? Sisustusalan opiskelu on mahdollista nyt verkko-opintoina, vaikka työn ohessa tai silloin kun sinulle parhaiten sopii. Koulutus alkaa seuraavan kerran 9.2.2024. Haku on auki 17.12.2023 asti. Lue lisää ja hae koulutukseen: Opiskele sisustajaksi verkossa – Samiedu.

Jaa artikkeli