25.08.2021

Siviilipalvelus Samiedussa kehitti valo- ja videokuvaustaitoja

”Siviilipalvelus on nyt suoritettu Samiedussa, oon tykännyt.”

Näin tuumasi Samiedun siviilipalvelusmies Lassi Kurola viimeisellä palvelusviikollaan. Lassi on suorittanut siviilipalveluksen Samiedun kehittämispalveluissa ja hanketiimissä tehden pääosin valokuvausta, videokuvausta ja editointitehtäviä. Lisäksi Lassi on ollut apuna monissa muissa erillisissä hankkeisiin liittyvissä käytännön työtehtävissä.

– Siviilipalveluspaikka Samiedussa tarjoutui hieman yllättäen tutun kautta ja tartuin siihen välittömästi. Olen ollut tosi tyytyväinen siviilipalvelusaikaan sekä työtehtäviin, joita olen päässyt tekemään. Työ on ollut monipuolista, työskentely-ympäristö on ollut huippu sekä työkaverit ovat olleet mukavia. Jos joku kyselee minulta siviilipalveluspaikkaa, niin suosittelen ehdottomasti Samiedua, Lassi kertoo.

Lassi on tehnyt työtehtäviään siinä missä muutkin Samiedun työntekijät välillä etänä ja välillä Pohjolankadun kampuksella. Työt ovat sujuneet erittäin hyvin.

– Napakkuus työtehtävien hoitoon, avoin ja positiivinen suhtautuminen asioihin sekä iloisuus kuuluvat Lassin luonteenpiirteisiin vakiona, hanketiimistä kerrotaan.

Lassin mukaan mieleenpainuvin työtehtävä Samiedussa oli heti palveluksen alussa toteutettu Ysiviikko, jossa Lassi muiden asiantuntijoiden kanssa teki virtuaalisia tutustumisia Samiedun koulutuksiin 9-luokkalaisille.

 – Lassista on ollut meille todella suuri apu koko palveluksen ajan. Hän on vastuunsa kantava, oma-aloitteinen, rehellinen ja avoin nuori mies. Niin ja myös todella sosiaalinen ja nopea oppimaan asioita. Ihan napakymppi kaveri, todetaan hanketiimissä yhteen ääneen.

 – Ottaisimme Lassin meille uudelleen suorittamaan siviilipalvelusta ihan saman tien!   

Lassin tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu päästä työskentelemään tehtäviin, joissa hän pääsee käyttämään valo- ja videokuvaustaitojaan sekä luovuuttaan. Jatko-opinnotkin ovat käyneet Lassin mielessä.

Samiedu kiittää Lassia ja toivottaa tälle hyvää jatkoa!

Jaa artikkeli