09.07.2021

Taideteollisuusalan opiskelija Auri Makkosen valmistamia tuotteita huutokaupataan hyväntekeväisyyteen

Samiedun teatteritekniikan ensimmäisen vuosikurssin opiskelija Auri Makkosen valmistamat upeat huovutetut hatut ja yhteensopivat huivit myydään huutokaupalla. Korkeimman tarjouksen tuoton hän haluaa lahjoittaa Savonlinnan HaTTu ry:lle, joka tukee savonlinnalaisten vähävaraisten perheiden 6–17-vuotiaita lapsia ja nuoria harrastustoiminnassa.

Yritystoiminnan valinnaisissa opinnoissaan Auri osallistui Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan, jossa opiskelijat pääsevät harjoittelemaan omaa yritystoimintaa käytännössä. Näin syntyi Aurin oma Nuori Yrittäjyys -yritys, Aina Auri NY.

Kun idea yrityksen järjestämästä huutokaupasta syntyi, halusi Auri oman yrityksensä nimissä huomioida kuluneen koronavuoden aikana mediassakin pinnalle nousseet vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten kohtaamat haasteet.

– Nuorten asiat ovat omaa sydäntä lähellä ja tiedän kuinka vaikeaa sitä voi olla kahlata harrastustoiminnan mahdollisuuksien meren läpi. Erityisesti silloin kun lähtökohtana on, ettei kaikkea ole varaa kokeilla, jos edes mitään. Yleensä nämä nuoret, joilta harrastaminen jää olosuhteiden pakosta kokematta, ovat niitä, jotka sitä kipeimmin tarvitsevat, Auri kertoo.

Aina Auri NY:n hatut ja huivit ovat esillä Taito Shopissa (Puistokatu 7, Savonlinna). Tarjouksen voi tehdä 5.7.-9.8.2021 välisenä aikana paikan päällä tai Savonlinnan HaTTu ry:n verkkosivuilla.

Yhteistyö Taito Shopin ja HaTTu ry:n kanssa on ylittänyt nuoren NY-yrittäjän odotukset.

– Huutokaupan toteutuminen on jo itsessään uskomattoman hieno mahdollisuus, josta en olisi opintoja aloittaessani edes uskaltanut unelmoida. Tämä kaikki ei olisi tietenkään ollut mahdollista ilman yhteistyötahojen panosta ja uskoa asian tärkeyteen, Auri sanoo.

Kuvissa Riina Lievonen
Jaa artikkeli