24.03.2023

Tekniikan alat menestyivät nuorten yhteishaussa Samiedussa

Noin 180 oppivelvollista valitsi Samiedun ensimmäiseksi hakukohteeksi nuorten perusopetuksen jälkeisessä yhteishaussa, joka päättyi 21.3. Hakijamäärä pysyi samalla tasolla kuin vuoden 2022 yhteishaussa. Samiedussa yhteishaussa oli haettavana 14 ammatillista perustutkintoa.

Suosituimpia hakukohteita olivat sähkö- ja automaatioala (34 hakijaa) sekä kone- ja tuotantotekniikka (22 hakijaa). Viime vuodesta suosiotaan nostivat ilahduttavasti kone- ja tuotantotekniikka, liiketoiminta (15 hakijaa) sekä ravintola- ja catering-ala (13 hakijaa). Työvoimapulasta kärsivän sosiaali- ja terveysalan kiinnostus pysyi edellisvuoden tasolla: lähihoitaja (13 hakijaa) ja perustason ensihoitaja (13 hakijaa). Laskua viime vuoteen oli ajoneuvoalalla, logistiikassa ja talotekniikassa. Yhteishaussa hakeneet vahvistavat opiskelupaikan vastaanottamisen kesäkuun lopussa.

– Tekniikan-alojen suosio yhteishaussa on hyvä uutinen alueen elinkeinoelämälle, mutta nuorista koostuvat opiskelijamäärät eivät yksin riitä paikkaamaan alueen yritysten osaajatarvetta. Ympäri vuoden toimivan jatkuvan haun kautta meille tulee vuosittain reilut tuhat eri ikäistä opiskelijaa. Jatkossa myös ulkomainen työvoima täydentää opiskelijamääriä ja alueen osaajatarvetta, kuntayhtymän johtaja, rehtori Jukka Mustonen kertoo.

Samiedussa opiskelee keskimäärin 2000 tutkinto-opiskelijaa joka päivä. Heistä noin 400 opiskelee kampuksilla, 600 työpaikoilla ja tuhat monimuotoisesti verkossa.

Jaa artikkeli