15.11.2021

Teknologiatiistai Samiedussa 23.11.

Teknologiatiistai kokoaa eri koulutusasteiden opiskelijoita sekä alan yrityksiä Ammattiopisto Samieduun tiistaina 23.11. Esittelyssä ovat alan uusimmat työmenetelmät sekä koneet ja laitteet. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Samiedu ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk sekä Teknologiateollisuus ry ja yritysesittelijät. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Teknologiatiistaissa Samiedu esittelee mm. robottihitsausta ja levynkäsittelyä, yritykset Retco Oy ja Migatronic Oy esittelevät mm. yhteistyörobotilla eli cobotilla hitsausta. Aiheina ovat myös 3D-tulostus, pneumatiikka ja CNC-jyrsin puunkäsittelyssä.

Teknologiatiistaihin osallistuu noin 220 yläkoululaista Savonlinnan ja sen lähialueiden kouluista (Punkaharju, Kerimäki, Enonkoski, Mertala ja Talvisalo). Lisäksi tapahtumaan osallistuu opiskelijoita Xamkista sekä vierailijoita paikallisista yrityksistä. Osallistujien yhteismäärä on noin 300.

Tapahtumassa on avoimet ovet, joten kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Teknologiatiistaita on mahdollista seurata myös etänä. Tapahtuma striimataan Samiedun media-alan opiskelijoiden toimesta. Striimaus sisältää myös yritysesittelyjä (Joros Oy ja Control Express Finland Oy).

Kyseisinä aikoina vierailevat henkilöt voivat näkyä striimauksissa, kuvissa tai tallenteissa.

Tapahtuman tiedot

Aika: tiistai 23.11.2021 klo 9-15
Paikka: Ammattiopisto Samiedu, Pohjolankatu 4-6, Savonlinna. Käynti tapahtumaan Kullervonkadun puolelta, H-hallin päätyovista (hitsaus- ja levytyöt), LOGSAMIn puoleinen pääty.

Retco Oy ja Migatronic Oy

  • cobotin käyttö hitsaukseen
  • cobotin ohjelmointi ja hitsausnäytös
  • hitsauksen mekanisointilaitteita

Ammattiopisto Samiedu

  • särmäyssolun esittely ja työnäytös
  • robottihitsauskoneiden esittely
  • kappaleenkäsittelyä yhteistyörobotilla eli cobotilla

Tapahtuma järjestetään Osaava teknologiaklusteri 2025 – OSKU 2025 -hankkeen puitteissa. Hankkeen hallinnoijana toimii Xamk ja osatoteuttajana Samiedu.

Tapahtumajärjestelyt

Tapahtumassa huomioidaan koronaohjeistukset ja koululaisten saapuminen on porrastettu ja ryhmät jaettu siten, että työhalleissa on noin 40 henkilöä kerrallaan. Samiedu jakaa kaikille osallistujille kasvomaskit. Lisäksi käsidesiä on saatavilla useissa jakelupisteissä.

Jaa artikkeli