30.04.2024

Toimintakeskuksen galleriamyymälän kanta-asiakkaat hyvinvointialan NYT-yrittäjiemme osaavissa käsissä

Toimintakeskus on avannut Savonlinnan linja-autoasemalle galleriamyymälän, joka hurmaa laadukkaiden tuotteidensa valikoimalla. Kierrätyksen merkitystä korostava Toimintakeskus järjesti 18. huhtikuuta kutsuvierastilaisuuden, jossa kanta-asiakkaat saivat istahtaa hemmoteltavaksi NYT-yrittäjinä toimivien Samiedun opiskelijoiden käsihierontaan, pikamanikyyreihin ja pikakampauksiin.

Toimintakeskuksen toiminnanjohtaja Virpi Leskisen ja Sami-Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Tiina Mehtosen ideoima asiakasilta on mainio esimerkki Samiedun työelämäyhteistyöstä.

– Kanta-asiakasilta oli menestys. Opiskelijat tekevät työtään ihan superhyvällä asiakaspalveluasenteella ja hymyssä suin. Asiakkaita riitti jonoksi asti, iloitsee Leskinen.

Kierrätys on onneksi taas muotia!

Galleriamyymälän 300 neliömetrin tiloissa on helppo kokea löytämisen riemua ja elämyksellisiä ostokokemuksia. Tyylikkäät rekit ja kauniit käyttöesineet kutsuvat Leskisen mukaan myös tärkeän viestin ääreen.

– Jokainen voi omalta osaltaan hillitä kuluttamistaan ja panostaa uudelleenkäyttöön vaikkapa tekstiilien osalta. Meiltä voi hankkia itselleen jotain uutta, mikä on jäänyt toiselta tarpeettomaksi, vinkkaa Leskinen.

– Muodissa on tapahtunut muutos, ja vintage ja second hand ovat tätä päivää. Pikamuoti harvoin kestää niin kauan, että se löytäisi tiensä uudelleenkäyttöön.

Leskisen mukaan kierrätysajattelu on hyvä väylä kunnianhimoisempaan kestävään kehitykseen.

– Yksittäisen kuluttajan elämässä päästöjä syntyy eniten vaatteista ja muista tekstiileistä, sähkö- ja elektroniikkalaitteista, kodinkoneista, huonekaluista sekä kuljetus- ja harrastusvälineistä. Uudelleenkäyttöön soveltuvia tavaroita vastaanotetaan Toimintakeskuksen kierrätyskeskuksessa Samiedun naapurissa.

Kiertotalouden osaajiksi työssäoppimalla

Mehtosen ja Leskisen mukaan uraohjaus on tärkeä osa Samiedun ja Toimintakeskuksen tiivistä yhteistyötä.

– Uudelleenkäyttöalalla tarvitaan ammattiosaajia. Ala tarjoaa upouusia koulutusmahdollisuuksia ja työuria. Tutkinnon osia voi jo nyt suorittaa esimerkiksi tekstiilikierrätyksessä ja lajittelussa, kierrätystuotteiden valmistamisessa, kodinkonekorjaajana sekä kierrätyksen ja uudelleenkäytön neuvojana, Leskinen täsmentää.

Näiden koulutusten kehittäminen Toimintakeskuksen ja Samiedun pitkäaikaisena yhteistyönä on hyvällä alulla. Leskinen arvostaa Samiedun panostusta kiertotalouden eri työvaiheisiin.

– Olemme onnekkaita, että saamme Samiedun opiskelijoita erilaisin sopimuksin Toimintakeskuksen arkiseen työhön. Tiiviissä yhteistyössämme kulminoituu koko kierrätyksen maailma pienoiskoossa – vastaanotosta ja kuljetuksesta lajitteluun, purkuun ja kierrätyskeskuksemme takaosan moniin tehtäviin.

Toimintakeskuksen kierrätyskeskus osoitteessa Pohjolankatu 6 on avoinna ma–pe 9–17 ja la 10–14.

Toimintakeskuksen Kierrätysgalleria palvelee linja-autoaseman pohjakerroksessa (Tulliportinkatu 1–5) ti–pe 10–16 sekä la 10–14.

Jaa artikkeli