17.01.2023

Tutkintotodistus on jatkossa sähköinen

Olemme siirtyneet Ammattiopisto Samiedussa 1.1.2023 lähtien sähköisiin tutkintotodistuksiin. Sähköinen tutkintotodistus on luotettava, tietoturvallinen ja ekologinen, lisäksi se on helppo liittää vaikkapa työhakemuksen tai jatko-opiskelupaikan hakemuksen liitteeksi.

Sähköinen tutkintotodistus on jo käytössä useissa oppilaitoksissa ja monet oppilaitokset ovat parhaillaan siirtymässä sähköisten todistusten käyttöön. Samiedulla muutos koskee tutkinto- ja osatutkintotodistuksia, lyhytkurssien todistuksia sekä anniskelupasseja.

Sähköinen tutkintotodistus helpottaa todistuksen käyttöä

Sähköiset tutkintotodistukset tuotetaan verkossa Atomi-palvelussa. Työnhaku sekä jatko-opintoihin hakeutuminen tapahtuvat nykyisin sähköisesti ja kun tutkintotodistus liitteineen on jo valmiiksi sähköisessä muodossa, sitä ei tarvitse enää erikseen siirtää paperilta sähköiseen muotoon. Sähköinen tutkintotodistus on käytössä myös nopeammin valmistumisen jälkeen, kun todistusta ei tarvitse odotella postitse.

Todistuksen voi lähettää sellaisenaan esimerkiksi viranomaisille tai työhakemuksen liitteeksi, sillä sähköinen todistus ei vaadi erikseen oikeaksi todistamista. Työnantaja tai viranomainen voivat koska tahansa tarkistaa todistuksen aitouden ja muuttumattomuuden Atomi-validator-verkkopalvelussa.

Näin saat sähköisen todistuksen itsellesi

Kun todistus on valmistettu ja sähköisesti allekirjoitettu, opiskelija saa sähköpostiinsa linkin, jolla voi ladata todistuksensa Atomi-palvelusta.

Tärkeää: Todistuksen latauslinkki on voimassa 30 päivän ajan sähköposti-ilmoituksen saapumisesta, joten todistus tulee ladata talteen omalle koneelle tämän ajan puitteissa.

Sähköisen tutkintotodistuksen voi halutessaan myös tulostaa, mutta tutkintotodistus on virallinen vain sähköisessä muodossa.

Tarkemmat ohjeet Atomi-palvelun käyttöön löydät verkkosivuiltamme osoitteesta samiedu.fi/atomi-palvelu/

Jaa artikkeli