19.06.2024

Tutustumispäivä kokosi yhteen elokuussa opintonsa aloittavia nuoria kotijoukkoineen

Elokuussa opintonsa aloittaville nuorille suunnatun tutustumispäivän aikana opiskelijat ja heidän huoltajansa saivat kattavan tietopaketin tulevista opinnoista, käytännönjärjestelyistä ja Samiedun palveluista.

Opinto-ohjaajat ja johtava tiimipäällikkö Anne Taiponen kertoivat muun muassa oppisopimuskoulutuksesta ja näyttöjen suorittamisesta sekä vastasivat kouluruokailuun ja -matkoihin liittyviin kysymyksiin. Palveluohjaaja Mervi Juuti lupasi kiinnostuneille lisätietoa ammattiopiston 54-paikkaisesta asuntolasta.

Samiedun palvelut tutuiksi mobiilipelin tehtävien kautta

Tutustumispäivän aikana nuoret ja huoltajat tapasivat eri alojen opettajia, ohjaajia, hanketyöntekijöitä, opinto-ohjaajia ja taitovalmentajia. Samiedun opiskelumahdollisuudet ja palvelut tulivat tutuiksi, kun Pohjolankadun kampuksen tiloissa liikuttiin pienryhmissä suorittaen tehtäviä Seppo-mobiilipelialustalla.

Nuorisotyön ja opiskelijatoiminnan ohjaaja Tilda Salon mukaan tutustumispäivästä on saatu aina hyvää palautetta.

– Tutustumispäivä on mielestäni yksi koko vuoden parhaimpia päiviä. Täällä on joka vuosi mukana hyvä porukka, joka lähtee mukaan innoissaan ja aktiivisesti. Tänä vuonna jokaisessa tutustuvassa ryhmässä on mukana joko henkilökunnan jäsen tai tutor-opiskelija.

Seurasimme liiketoiminnan opintoihin valittujen nuorten reittiä tutustumisrastilta toiselle taitovalmentaja Virpi Pekkisen matkassa. Nuoret tutustuivat uuteen opinahjoonsa kiinnostuneella otteella, ja reitin varrella tulivat tutuksi muun muassa opiskelijoiden oleskelutilana toimiva Chillaamo, opiskeluterveydenhuolto, väylä- ja yhdistelmäopinnot, opiskelijavaihto sekä opinto-ohjauksen palvelut.

Elokuussa liiketoiminnan opinnot aloittava Kristofer, 17, muuttaa Savonlinnaan Lahdesta.

– Hain tänne, koska liiketoiminnan tutkinnosta on minulle eniten hyötyä työpaikkoja hakiessa. Muutan Savonlinnaan, sillä haluan itsenäistyä mahdollisimman nuorena.

Savonlinnalainen Henna, 16, valitsi merkonomin opinnot Samiedussa, sillä ne kiehtoivat häntä eniten.

– Liiketoiminnan perustutkinnon jälkeen minua kiinnostavat myös alan jatko-opinnot ammattikorkeakoulussa.

Info auttaa aina

Infopisteellä ohjeistava opintosihteeri Birgit Vänttinen iloitsee siitä, että opiskelijat pääsevät tutustumaan kampukseen ja palveluihin jo etukäteen. Hänen mukaansa tutustumiskäynnin jälkeen on helpompi suunnata oikeille oville syksyllä opintojen alkaessa.

– Infoon voi tulla kysymään apua hyvin matalalla kynnyksellä. Täältä autamme oikeaan paikkaan. Infosta opiskelijat saavat tietoa esimerkiksi bussikortista, digitaalisen Slice-opiskelijakortin hakemisesta ja opintotodistuksesta. Tervetuloa meille Samieduun!

Jaa artikkeli