06.06.2022

Työturvallisuutta opettelemassa OPVAssa

Samiedussa OPVA-opinnot eli opiskeluvalmiuksia tukevat opinnot sisältävät erilaisia teemoja mm. oppimaan oppimista, digitaitoja, ammatillista suomea ja työelämätaitoja.

Kuva työturvallisuuskortti-materiaalista.
OPVAssa käytiin yhdessä läpi työturvallisuuden asioita oppimateriaaleista.

Tämän kevään aikana OPVA-tunneilla tutustuttiin ja harjoiteltiin maahanmuuttajille sopivaa, selkeäkielistä työturvallisuusmateriaalia. Opiskelijoiden kanssa harjoiteltiin suomen kielen työturvallisuussanastoa, katsottiin videoita eri ammattialoilta ja mietittiin yhdessä millainen on turvallinen työympäristö.

Ryhmässä oli noin 10 opiskelijaa. Opiskelijat kertoivat, että harjoittelu ennen varsinaista korttikoulutusta oli hyödyllistä. Eräs opiskelija totesi, “että OPVAn työelämä- ja työturvallisuustunnit auttavat sopeutumaan ja valmistautumaan työelämään”. Toinen opiskelija kertoi, että nyt hän ymmärtää, “mitä toimittaja ja tilaaja tarkoittavat.”

Samiedun pintakäsittelyalan opiskelija Denis Ҫelaj
Samiedun pintakäsittelyalan opiskelija Denis Ҫelaj.

Yksi OPVA-opiskelijoista oli Denis Ҫelaj. Hän sanoi, “että tunneista oli paljon hyötyä, koska siellä oppi tärkeitä asioita työturvallisuudesta, esimerkiksi sen, miten voi estää tapaturmia töissä.” 

Opiskelijat totesivat yhdessä, että työelämään on nyt helpompaa ja turvallisempaa siirtyä, kun saa etukäteen tietoa asioista.  Iloksemme kaikki korttikoulutukseen osallistuneet saivat suoritettua kurssin.

Kirjoittaja: OPVA-opettaja Lilli Kuhakoski-Nenonen

Jaa artikkeli