14.03.2024

Uudet, modernit tilat vahvistavat Samiedun hius- ja kauneudenhoitoalan sekä jalkojenhoidon opetusta

Samiedun hius- ja kauneudenhoitoala sekä jalkojenhoito on muuttanut Humanian kampukselta Pohjolankadulle, Samiedun pääkampukselle. Kampuksen C1-rakennukseen vastikään remontoidussa oppimisympäristössä on huomioitu hius- ja kauneudenhoitoalan sekä jalkojenhoidon tarpeet niin, että opiskelijat pääsevät harjoittelemaan osaamistaan monipuolisissa ja realistisissa työelämän tilanteissa.

Noin 400 neliömetrin kokonaisuus koostuu kahdesta hiussalongista, kahdesta kosmetologien ja jalkojenhoitajien yhteisestä hoitotilasta sekä välinehuolto- ja sosiaalitiloista. Alan opettajat osallistuivat tilojen suunnitteluun ja kalusteiden valintaan. Lopputuloksena on monikäyttöinen ja käytännönläheinen oppimisympäristö.

– Uusi oppimisympäristö on erittäin toimiva. Kompaktit tilat ovat yhdessä tasossa, joten kokonaisuus on hyvin hallittavissa, kosmetologiopettaja Tia Karhu kertoo.

Vastuuopettaja Katja Repo ihailee tilojen neutraalia, rauhallista ilmettä.
– Kalusto, pinnat ja tekstiilit on valittu niin, että ne kestävät aikaa, hän sanoo.

Muuton myötä opiskelijapalvelut ovat paremmin opiskelijoiden saatavilla, kun opinto-ohjaajat, opintosihteerit ja opiskelijaterveydenhuolto ovat kampuksella päivittäin. Myös liikuntasali, kuntosali ja muut yhteiset tilat ovat opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä.

Hius- ja kauneudenhoitoalan sekä jalkojenhoidon opiskelijat ja kuusi henkilöstön jäsentä aloittivat työskentelynsä uusissa tiloissa tällä viikolla. Koeponnistettuaan uudet tilat opiskelijat aloittavat asiakaspalvelun.

– Odotamme tiivistä käytännön harjoittelua ja monenlaisia kohtaamisia – sitä mitä alan työ oikeastikin on, toteaa Karhu.

Toista vuotta kosmetologiksi opiskeleva Anni Svensk on tyytyväinen moderneihin ja siisteihin uusiin tiloihin. Tulevan kesän kesäyrittäjänä toimiva Anni odottaa asiakkaiden kohtaamista ja monipuolisia hoitoja asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Muutto on osa vuonna 2019 käynnistettyä Samiedun kampusohjelmaa, jonka tarkoituksena on monipuolistaa oppimisympäristöjä työelämälähtöisen koulutuksen vahvistamiseksi sekä parantaa tilojen käyttöastetta ja tasata kiinteistöjen ylläpitoa. Humanian vapautuviin tiloihin etsitään työelämäkumppaneita.

Kaikille avoimet avajaiset 18.–22.3. klo 9–14

Samiedun hius- ja kauneudenhoitoalan sekä jalkojenhoidon uusien tilojen avajaisia vietetään 18.–22.3. klo 9–14 osoitteessa Pohjolankatu 4-6, Savonlinna. Avajaisviikon ohjelmassa on mm. päivittäin vaihtuvia tarjouksia, tuote-esittelyjä sekä pop-up-tapahtumia. Tarjouksista ilmoitetaan Facebookissa ja Instagramissa tunnuksella @samiedu.hiusjakauneus. Osa palveluista toteutetaan ja arvioidaan Myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla -tutkinnon osan näyttöinä.

Tervetuloa!

Seuraa @samiedu.hiusjakauneus-kanavia Facebookissa ja Instagramissa, niin pysyt ajan tasalla tarjouksista ja tapahtumista!

Jaa artikkeli