16.06.2021

Uudet opiskelijat tutustuvat Samieduun heinäkuussa

Kevään yhteishaun kautta tulevat uudet opiskelijat aloittavat Samiedussa jo 5. ja 6. heinäkuuta. Heille on suunniteltu toiminnallinen ja informatiivinen päivä Seppo-mobiilipelin muodossa. Opiskelijat kiertävät tulevien opiskelijatovereidensa kanssa erilaisia tehtävärasteja, joissa he tutustuvat Samiedussa opiskeluun, toimintaan ja palveluihin.

Aiheina tehtävissä on mm. opiskelu, opinto-ohjaus, asuntolapalvelut, opiskeluhuolto, turvallisuus, harrastukset ja liikunta.

Aloituspäivillä Seppo-pelin lisäksi on lyhyt tervetuliais-info opiskelijoille ja erikseen huoltajille. Opiskelijat pääsevät tutustumaan alan opettajan johdolla myös omaan alaansa ja opiskelutovereihin sekä sopimaan opintojen HOKS eli henkilökohtaistamiskeskustelun ajankohdan.

Aloituspäivien aikana tarjolla on kesäisesti grilliruokaa ja jäätelöä.

Mikä on Seppo-peli?

Seppo-peli on mobiilisovelluksen kautta järjestetty joukkueina suoritettava kilpailu, toiminnallinen seikkailupeli. Tehtävärastit on sijoitettu mobiilisovelluksen karttaan Pohjolankadun kampukselle niille paikoille, missä ne oikeastikin sijaitsevat. Esimerkiksi opiskelijoiden Chillaamoon liittyvä rasti on Chillaamossa, opinto-ohjauksen rasti on opojen huoneen luona jne.

Rastit koostuvat kaikesta siitä mitä opintojen ohella tapahtuu, esim. sosiaalinen media, opiskelussa käytettävät verkkoalustat, tutor-toiminta, jatkoväylä- ja yhdistelmäopiskelu, valtakunnalliset opiskelijakilpailut, Etsivä nuorisotyö, ruokalapalvelut, jne. Kukin rasti alkaa esittelyllä, jota seuraa omilla puhelimilla pelialustalla suoritettava toiminnallinen tehtävä. Opiskelijat kiertävät Seppo-pelin rastit läpi joukkueina, ja eniten pisteitä kerännyt joukkue palkitaan syksyllä, kun opiskelu kampuksilla alkaa.

Seppo-pelin tarkoituksena on yhdistää opiskelijoita keskenään jo etukäteen, jolloin kouluun tulo syksyllä on mukavampaa kun opiskelijatovereina on jo muutamia tuttuja. Myös Samiedun henkilökunta tulee uusille opiskelijoille tutuksi etukäteen. Aloituspäivien lisäksi opiskelijat saavat heinäkuun aikana suoritettavan Moodle-kurssin, jossa tutustutaan jokaisen omaan alaan ja opiskeluun.

Jaa artikkeli