02.12.2020

Uudistimme brändimme – keskiössä kestävä kehitys

Ammattiopisto Samiedun uuden brändin keskiössä on kestävä kehitys ja jokaisen yksilön vaikutus laajasti ympäristöönsä. Uusi visuaalinen ilme kuvastaa luonnonläheisyyttä, yksilöllistä opiskelupolkua ja yksilön vaikuttamismahdollisuutta – ihmiset pelastavat omin käsin maailman.

Brändimme uudistaminen lähti liikkeelle lähes vuosi sitten. Suunnittelutyöhön osallistui ulkopuolisia asiantuntijoita ja Samiedun omaa henkilökuntaa. Kerättyjen ideoiden ja tiedon pohjalta syntyi yksilöä suurempi pyrkimys paremmasta tulevaisuudesta, kestävän kehityksen edistämisestä.

Kestävyyskriisi on globaali, meitä kaikkia koskettava haaste, joka uudistaa voimakkaasti yhteiskuntaa, taloutta ja työelämää. Haasteessa piilee kuitenkin myös mahdollisuus. Maailma pelastetaan työpaikoilla, kun vastuullisuuden kiinteästi ammatti-identiteettiinsä liittävät osaajat käyttävät taitojaan työtehtäviensä, toimialansa ja koko työelämän uudistamiseen.

Kestävä pohja kasvulle

Koulutamme tulevaisuuden osaajia. Opiskelijoille ja yrityksille annetaan kestävä pohja kasvulle, valmiudet kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseen. Lopputuloksena rakentuu voimakas vipuvoima, jolla kansalliseen ja globaaliin haasteeseen vastataan yhdessä.

Kestävä kehitys on Samiedulle luonteva teema jo Itä-Savon alueella voimakkaasti läsnä olevan luonnonkin takia. Brändi­uudistus on merkittävä askel kohti uutta – ei siis pelkkä uusi logo, vaan sen myötä asetetaan uudet askelmerkit myös Samiedun toiminnalle. Tulevaisuudessa teema tulee näkymään muun muassa koulutustuotteissa ja koulutusten toteutuksissa.

Mikä on sinun tekosi maailmalle?

Uusi visuaalinen ilmeemme kertoo luonnonläheisyydestä, ammatillisesta osaamisesta ja käsillä tekemisestä.

Samiedun logossa oleva i-kirjain kuvastaa yksilöä, opiskelijaa – ihminen on keskiössä. Pyöreä tunnus puolestaan kertoo opiskelijan yksilöllisestä koulutuspolusta, käytännön tekemisestä ja yksilön jättämästä jäljestä; ihminen jättää hiilijalanjäljen lisäksi myös käden jäljen.

Uudistetun brändin visuaalisissa elementeissä on nähtävissä piirteitä myös Savonlinnasta, linnan muurikivistä ja Saimaan rantakallioista.

Brändiuudistuksen yhteydessä uudistimme myös Samiedun verkkosivut. Sivusto noudattaa uutta visuaalista ilmettä, ja sen rakenne sekä sisältö on suunniteltu entistä paremmin asiakkaita palvelevaksi.

Yhteistyökumppanit voivat ladata Samiedun uuden logon Yhteystiedot-sivulta.

Jaa artikkeli