08.04.2022

Valtakunnallista opiskelijoiden mielenterveysviikkoa vietetään 7.-14.4.22.

Kampanjan teemana on myötätunnosta tukea jaksamiseen ja yhteisöllisyyteen. Opiskelijoiden mielenterveysviikon tavoitteena on lisätä opiskelijoiden hyvinvointia, jaksamista ja yhteenkuuluvuuden tunnetta myötätunnon voimalla.

Viikon aikana kampuksiemme aulojen seinillä on kehupuut, joihin opiskelijat ja henkilökunta saavat käydä laittamassa kehun itsestään tai kaveristaan. Kehupuiden ideana on: huomaa hyvä ympärilläsi, kehu itseäsi tai kaveriasi. Vahvuuksilla vahvemmaksi! Kehupuu täydentyy viikon aikana reheväksi.

Kampusten seinillä on myös mielenterveydestä kertovia kauniita, Mieli ry:n julisteita. Julisteissa huomio ohjautuu omiin tunteisiimme, jaksamista vahvistaviin ja arjen hyvinvointia lisääviin tekijöihin.

Kampusnäytöillä pyörivät opettajien ja henkilökunnan opiskelijoilleen antamat positiiviset palautteet ja kehut vahvistavat opiskeluiloamme koko viikon.

Keskiviikkona 13.4. kampanja huipentuu Pohjolankadun kampuksella klo 9–13. Pohjolankadun pääaulassa ja tietokeskuksen tilassa on luvassa mm.

  • Hyvänmielen myötätunto -kaffeet ja pientä tarjoilua
  • QR-koodeja seinillä, joista löytyy tietoa ja toiminnallisia tehtäviä aiheeseen liittyen
  • Ipc-menetelmän (nuorten mieliala-oireiluun liittyvä) esittely terveydenhoitajan ja kuraattori-opiskelija Tiinan johdolla
  • Myötätunto-korttien toiminnallinen käyttö
  • Runorobotti, joka tekee annetun tunne- ja luontosanan mukaisen runon
  • Aikuisen aikaa kohdata ja jutella erilaisista asioista

Antoisaa ja levollista mielenterveysviikkoa jokaiselle!

Mielenterveyspäivän taustavoimana kampanjoi opiskelijahyvinvointiverkosto, jonka koordinoinnista vastaa Nyyti ry.

Jaa artikkeli