18.11.2021

Virtuaalisia pyöräretkiä Saimaalle ja odotukset ylittäviä sisustustuotteita – Samiedun opiskelijoita Kultainen Jousi -liikeideakilpailun finaaliin

Etelä-Savon Kultainen jousi -liikeideakilpailu rohkaisee opiskelijoita innovatiivisuuteen ja luovuuteen. Tavoitteena on etsiä, löytää ja palkita ideoita ja innovaatioita, joilla voidaan nähdä olevan kaupallista potentiaalia. Kilpailussa on omat kilpailusarjat Savonlinnan, Mikkelin ja Pieksämäen seuduille sekä maakunnallinen avoin sarja. Kilpailun finaali järjestetään 25.11.2021 Mikkelissä.

Samiedussa haasteesta innostuttiin erityisesti liiketoiminnan ja sisustusalan opiskelijoiden joukossa. Liikeideakilpailuun osallistui kaikkinensa kolmisenkymmentä opiskelijaa. Omaa liikeideaa innovoitiin mm. yhdessä järjestetyssä hackatonissa. Opiskelijoilla oli mahdollisuus saada tukea opettajiltaan sekä Samiedun yrityskahvilassa yrittäjyyden asiantuntijoilta.

Liiketoiminnan perustutkinnon ensimmäisen vuoden opiskelijoista koostuvan ryhmän DigiBike Saimaa -virtuaalisovellus noteerattiin finaalipaikan arvoiseksi toisen asteen oppilaitosten sarjassa. Finaalipaikan lunastaneen idean takaa löytyvät Niklas Jussila, Aino Kraemer, Susanna Tuhkanen, Moona Huttunen, Emma Piri ja Noora Suomalainen. Opettaja Aki Mähönen antaa kiitosta ideoille sekä opiskelijoiden heittäytymiselle.
– Kaikki ideat olivat mielestäni loistavia ja kaikki olisivat voineet ihan hyvin olla finaalissa, mutta yksi ryhmä pääsi mukaan finaaliin.

Avoimen sarjan finaalissa näemme ryhmän, jonka muodostavat neljä eri puolilla Suomea, tai oikeastaan maailmaa, asuvaa Samiedun sisustusalan opiskelijaa. Laura Koponen Lappeenrannasta, Marjo Levaniemi Jämsästä, Riikka Peltonen-Quijano Budabestistä sekä Sari Niiranen Vantaalta suunnittelivat opiskelutehtävänään sisustukseen liittyvää tuotetta, kun saivat kuulla mahdollisuudesta osallistua ideallaan myös Kultainen jousi -liikeideakilpailuun.
– Tehtävän edetessä, hyvin pian saimme tiedon mahdollisuudesta osallistua Kultainen Jousi -liikeideakilpailuun. Ei tarvinnut kauaa pohtia lähtisimmekö mukaan. Tehtävänannossa meidän oli suunniteltava palvelu tai tuote, jolla voisimme auttaa ikäihmisten pitkäaikaista kotona asumista.

Alusta asti ryhmällä oli ollut suunnittelun lähtökohtina kotimaisuus suunnittelussa, raaka-aineessa ja toteutuksessa. Tärkeitä kriteereitä olivat myös ekologisuus, kierrätettävyys ja käytännöllisyys. Unohtamatta tietenkään kauneutta, esteettisyyttä sekä visuaalisuutta. Ajatusmaailma ”yli odotusten” on ollut heille lähtökohta alkumetreiltä saakka.
– Yrittäjyyden Kolmas Aalto -hankkeen kautta tulemme saamaan todella arvokasta ja tarpeellista yrittäjyyssparrausta sekä mahdollisuuden osallistua hankkeen valmennuksiin. Tästä mahdollisuudesta olemme erittäin tyytyväisiä, ryhmä iloitsee.

Sisustajaksi Samiedussa opiskelevat myös toisen finaaliin tiensä selvittäneen ryhmän edustajat Minna Avikainen Juvalta, Marjo Kemppainen Helsingistä, Jaripekka Koikkalainen Savonlinnasta, Nuppu Marjamäki Mikkelistä sekä Marja-Riitta Saavalainen Savonlinnasta. Heidän liikeideansa kunnianhimoisena tavoitteena on tuottaa markkinoiden helppokäyttöisin älykalenteri, joka helpottaa ikäihmisten arjessa selviytymistä ja mahdollistaa kotona asumisen pidempään.

Kilpailun tulokset julkistetaan finaalipäivänä 25.11.2021 klo 12-14. Kunkin sarjan kolme parasta liikeideaa palkitaan. Finaalia voi seurata myös virtuaalisesti täältä.

Jaa artikkeli