03.05.2024

Wappuhulinat syntyivät eri alojen opiskelijoidemme yhteisponnistuksena

Vappuaattona Samiedun Citypiste kääriytyi violettiin karnevaalitunnelmaan. Eri alojen opiskelijoidemme yhteistyönä järjestetyt Wappuhulinat kutsuivat yli 300 vierailijaa kondiittoriopiskelijoidemme leipomien munkkien ja opetusravintola Paviljongin kuuluisan oman siman ääreen.

Ohjelmasta vastasivat matkailualan opiskelijamme, ja myyjäisissä oli tarjolla vapun herkkukasseja sekä yrittäjyys- ja TUVA-koulutukseen osallistuvien tekemiä tuotteita. Hius- ja kauneusalan osaajien käsissä otettiin pikameikkejä, kasvomaalauksia ja -kampauksia. Vapun parhaat potretit räpsittiin Samiedun photoboothissa. Kuvausjärjestelyistä ja tilojen somistuksesta huolehtivat liiketoiminnan opiskelijamme.

Wappuhulinoissa tavattiin myös Taitaja2024-kilpailun finalistejamme. Tapahtuman juonsi asiakaspalvelun ja myynnin lajissa kisaava Tiia Tolvanen, ja munkin painikkeeksi saattoi nauttia myös tarjoilijan lajissa kilpailevan Sofia Vihavaisen loihtimia raikkaita vappujuomia.

Liiketoiminnan opettaja Hanna Kurunsaaren mukaan Wappuhulinoiden järjestelyt kuuluivat markkinointiviestinnän opintojaksoon. Yleisötapahtumia toteuttaessaan opiskelijat oppivat pitkän tähtäimen suunnitelmallisuutta ja ideointia.

– Ensimmäiset suunnittelupalaverit pidettiin jo ennen joulua. Aloitimme ensin pienemmällä porukalla, mutta ilahduimme, kun muutkin alat lähtivät yhtä innolla mukaan Wappuhulinoiden järjestelyihin. Meillä on oma-aloitteisia, aktiivisia ja vastuullisia opiskelijoita, ja yhteistyö eri alojen välillä sujuu erinomaisesti.

TUVA-opintoja suorittava Tiija Suomalainen esitteli houkuttelevia tuotteita myyntitiskin takana. Vappujuhlijoiden matkaan lähti esimerkiksi näyttävissä purnukoissa nousevia ikkunakurkkujen taimia.

– Myymme siemennäkkärien aineksia kauniissa purkeissa, suklaahippukeksejä ja hyötykasvien taimia. Tuotteet ovat menneet hyvin kaupaksi, ja asiakkaat ovat kyselleet meiltä paljon. Tulen toistekin mielelläni töihin tällaiseen yhdessä järjestettyyn tapahtumaan, hymyilee Tiija.

Tiimipäällikkö Laura Tynkkynen kertoo, että tapahtumassa vieraili kaikenikäistä väkeä, etenkin nuoria ja lapsiperheitä. Näyttävästä menosta saatiin runsaasti positiivista palautetta.

– Oli hienoa tehdä yhteistyötä myös Taidelukion kanssa. Iltapäivän mittaan kuultiin Taikkarin kahden duon – Sanni Kautosen ja Emmi Kettusen sekä Menni Savolaisen ja Iina Salmisen – esittämää musiikkia, iloitsee Tynkkynen.

Jaa artikkeli