30.11.2022

Yhteistyössä on voimaa!

Samiedun perustason ensihoidon opiskelijoiden sekä Savonlinnan Miekkoniemen VPK:n kesken järjestettiin 5.11. yhteistoimintaharjoitus. Harjoituksessa simuloitiin realistinen liikenneonnettomuustehtävä, joka hoidettiin alusta loppuun kuten oikea tilanne. Simulaatiotilanne on toki aina opiskelijoille melkoisen jännittävä, mutta siitä saatava oppi on ensiarvoisen tärkeää tulevaan työelämään.

Simuloitu harjoitus toteutettiin Samiedun ja Miekkoniemen VPK:n voimin. Yhteistyökumppanina toimi myös Autopurkaamo Itäosa.

Virtuaalista oppimateriaalia

Harjoituspäivän yhteydessä Samiedulla kuvattiin myös eWorking- hankkeeseen liittyen tieliikenneonnettomuudesta virtuaalista oppimateriaalia, jota voidaan jatkossa hyödyntää kattavasti opetuksen toteuttamisessa. Simulaatioharjoituksia järjestämällä päästään käsittelemään sellaisia opetuskokonaisuuksia, joita ei luokkahuoneessa istumalla saada opetettua. Käytännön tekemisellä luodaan opiskelijoille toimintamalleja todelliseen tilanteeseen. Opiskelijoiden lisäksi myös Miekkoniemen VPK osallistui harjoitukseen ja sai tehokasta treeniä jatkoon.

Harjoituksen jälkeinen purkutilanne Nikki Kotilaisen johdolla.

Jaa artikkeli