07.04.2022

Yritys, ymmärrä asiakasta ja tehosta markkinointiviestintää

Toimiva viestintä on yksi menestyvän yritystoiminnan edellytyksistä. Savonlinnan seutukunnan yrityksillä on nyt erinomainen mahdollisuus kehittää markkinointi- ja viestintäosaamistaan asiantuntijoiden ohjauksessa.  

Savonlinnassa alkaa toukokuussa yritysvalmennus, jossa kehitetään viestintää palvelumuotoilun keinoin asiakkaan näkökulmasta. Yritykset pääsevät mm. määrittämään omat kohdeasiakkaansa, perehtymään asiakkuuksien hallintaan ja laatimaan markkinointisuunnitelman omiin tarpeisiinsa.

Aiheesta kiinnostuneille yrityksille on käynnissä kysely, jolla kartoitetaan yritysten toivomia koulutusaiheita.

Vastaa kyselyyn tästä linkistä 19.4.2022 mennessä.

– Emme niinkään keskity eri markkinointikanavien ja -työkalujen käyttöön, vaan kohderyhmätyöhön. Tavoitteena on, että yrityksillä on valmennuksen jälkeen toimiva ja tehokas markkinointisuunnitelma, kertoo VAU-hankkeen projektipäällikkö Susanna Peura Savonlinnan Hankekehitys Oy:stä. 

Lisäksi hankkeessa kehitetään yritysten tarpeista lähtöisin olevia viestintäpalveluiden toimintamalleja. Kokeiltavilla toimintamalleilla lisätään yhteistyötä yritysten ja oppilaitosten välillä. Lisäksi kehitetään oppilaitosorganisaatioiden välistä opiskelijayhteistyötä.

Yrityksille järjestetään myös tietoiskuja viestinnän ja markkinoinnin alalta. 

Koulutuskokonaisuudet toteuttaa Vauhtia viestintään palvelumuotoilusta (VAU) -hanke. Hankkeen päätoteuttaja on Savonlinnan Hankekehitys Oy, ja osatoteuttajat Ammattiopisto Samiedu sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk. Rahoitus hankkeelle on myönnetty Euroopan sosiaalirahastosta Etelä-Savon ELY-keskuksen kautta, ja myös yritykset osallistuvat kustannuksiin pienellä panoksella.  

Jaa artikkeli