02.09.2021

Yritysten digiosaamista ja asiakaslähtöisyyttä kehitetään räätälöidyillä koulutuksilla

Savonlinnan seudun kevytyrittäjillä sekä pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on nyt mahdollisuus päästä omiin tarpeisiin ja tavoitteisiin räätälöityihin koulutuksiin. Koulutusten keskiössä ovat digitaaliset taidot, digitaalinen näkyvyys ja saavutettavuus sekä asiakaslähtöinen liiketoiminnan kehittäminen.

Koulutusten sisällöt rakennetaan syksyn 2021 aikana yrityksille tehtävän toimintatapojen kartoituksen pohjalta. Kartoituksessa selvitetään yritysten nykytilanne digitaitojen, asiakaslähtöisyyden ja näkyvyyden tiimoilta.

Koulutukset alkavat joulukuussa 2021. Koulutusten lisäksi yrityksille tarjotaan digi- ja vertaistukea yhteisissä, säännöllisissä tapaamisissa verkossa syksystä 2021 lähtien.

Toive koulutuksille on tullut eri alojen yrittäjiltä ja Itä-Savon Uusyrityskeskukselta.

– Yritykset voivat osallistua matalalla kynnyksellä, koska osallistumismaksu on hyvin maltillinen. Toivomme saavamme paljon yrityksiä mukaan kouluttautumaan ja kehittämään toimintaansa, projektipäällikkö Hanna Nygren sanoo.

Elinvoimaisessa yrityksessä on ajantasaista digiosaamista sekä näkyvyyttä ja asiakaspalvelua niillä digitaalisilla alustoilla ja niissä kanavissa, joissa yrityksen asiakkaat liikkuvat.

– Asiakaslähtöisellä liiketoiminnalla voidaan kasvattaa myyntiä sekä parantaa asiakasuskollisuutta ja yrityksen kannattavuutta. Lisäksi ajantasaisten digitaitojen avulla yritys luo paremmat edellytykset toiminnan jatkumiselle ja kehittymiselle myös tulevaisuudessa, Nygren toteaa.

Koulutukset suunnitellaan ja toteutetaan Itä-Savon koulutuskuntayhtymän, Samiedun hallinnoimassa Digi & Design -hankkeessa. Hankkeella tuetaan yrityksiä elinvoiman kasvattamisessa lisäämällä yritysten digiosaamista ja asiakasymmärrystä. Hankkeen valmistelua on tehty yhteistyössä Itä-Savon Uusyrityskeskuksen kanssa. Hanke on saanut Etelä-Savon ELY-keskuksen kautta rahoitusta Euroopan sosiaalirahastolta. Hankkeen toimintakausi on 1.8.2021–31.7.2023.

Yrityksiltä toivotaan yhteydenottoja matalalla kynnyksellä

Yritykset voivat kysyä lisätietoja ja ilmoittautua hankkeeseen projektipäällikkö Hanna Nygrenille: hanna.nygren@samiedu.fi, puh. 050 461 4576 tai yrityskoulutusvastaava Sini Laukkaselle: sini.laukkanen@samiedu.fi, puh. 044 550 6234.

Myös Itä-Savon Uusyrityskeskusta ja Savonlinnan Elinkeinopalveluita voi lähestyä.

Jaa artikkeli