23.06.2021

Yritysyhteistyö uudistaa matkailu- ja ravintola-alan koulutuksia ja Opetusravintola Paviljongin toimintaa

Samiedu on aloittanut koulutusyhteistyön enonkoskelaisten Karvilan Panimon ja Korpi Bistro & Guesthouse:n kanssa. Uusi yhteistyö monipuolistaa koulutuksia ja opetussisältöjä. Opiskelijat pääsevät opiskelemaan alan oppeja käytännössä aidoissa tilanteissa alan ammattilaisten kanssa.

– Olemme pitkään etsineet yritysyhteistyökumppaneita, jotka ovat halukkaita jakamaan osaamistaan ja olemaan mukana kouluttamassa tulevia alan osaajia. On hienoa saada Karvilan Panimo ja Korpi Bistro & Guesthouse osaksi Paviljongin toimintaa ja koulutusyhteistyötä, toimialajohtaja Timo Welsby Samiedusta kertoo.

Karvilan Panimo on koulutusyhteistyökumppanina Samiedun elintarviketeknologian koulutuksessa olutosaamisen kehittämisen tiimoilta. Opiskelijat pääsevät tutustumaan koko oluen valmistusprosessiin ja oppimaan pohja- ja pintahiivaoluen valmistusta. Samiedussa tullaan jatkossa tarjoamaan myös olutasiantuntija- ja olutmestarikoulutusta.

Karvilan Panimo on harvoja käsityöläispanimoita, jotka valmistavat päätuotteenaan pohjahiivaolutta eli lageria.

– Lagerin valmistus poikkeaa Ale-oluiden valmistuksesta muun muassa oluen käymislämpötilan hallinnassa, joka on saatava pysymään lähellä 0 °C käymisprosessin ajan. Tämä vaatii niin laitteistolta kuin tiloiltakin enemmän kuin pintahiivaoluiden valmistus, jossa oluen käymisprosessi tapahtuu käymistankeissa lähempänä huonelämpötilaa, Karvilan Panimon Ville Purontaus kertoo.

Kesämenu ja käsityöläisoluet ovat paikallisia vahvuuksia

Täysin paikallisista raaka-aineista loihdittu kesämenu ja Karvilan Panimon käsityöläisoluet tuovat uusia makuelämyksiä Paviljongin asiakkaille. Vihannekset ja kasvikset tulevat lähituottajilta, kala Enonkoskelta, luomuliha Pesolan tilalta Iisalmesta ja porsaan liha Toivalan tilalta Rantasalmelta. Menun on suunnitellut Samiedun keittiömestari Joel Asikainen.

– Paikallisista raaka-aineista luotu menu kertoo paikallisuuden arvosta ja luomuruoan korkeasta laadusta. Tämä on yksi tapa opettaa opiskelijoillemme, mistä raaka-aineet tulevat ja mikä on niiden matka lautaselle. Esimerkkinä opiskelijat pääsevät tutustumaan muikun nostoon ja kalan käsittelyyn sekä siihen, mikä on muikun tie puhtaimmillaan asiakkaan lautaselle, Welsby sanoo.

Karvilan Panimo on suunnitellut kesämenuun sopivat oluet.

– Kesämenuun on toteutettu jokaiseen annokseen sopivat olutparitukset, jolloin ruoan ja oluen liitto on täydellinen. Käytämme oluissa oman kaivon vettä Karvilan lähteestä ja raaka-aineina laadukkaimpia maltaita, hiivoja ja jalohumalia, Purontaus sanoo.

Korven Kutsu Kesäterassi aukeaa Paviljongille

Korpi Bistro & Guesthouse avaa Paviljongille Korven Kutsu Kesäterassin.

– Pääsemme Savonlinnan parhaille paikoille, innovatiiviseen seuraan tekemään mahtavia juttuja perustuen paikallisiin raaka-aineisiin ja osaamiseen. Tuomme Korven parhaat virvokkeet ja iloisen palvelun Paviljongin terassin kesävieraiden iloksi, toimitusjohtaja Sanna Ratia iloitsee.

Kesäterassi avautuu keskiviikkona 30.6. Myös uusi kesämenu on saatavilla keskiviikosta lähtien.

Jaa artikkeli