23.04.2024

Ekologisen ihonhoidon opiskelu houkutti Emilian Samieduun

– Koulutuksen myötä minulle on avautunut kokonaan uusi maailma. Oma osaamiseni on syventynyt, ja olen oppinut ajattelemaan boksin ulkopuolelta. Mikä parasta, uusilla palveluilla ja opeilla pystyn palvelemaan asiakkaitani entistä paremmin, Samiedussa erikoiskosmetologiksi opiskeleva lappeenrantalainen Emilia Hänninen, 30, iloitsee.

Ajatus kosmetologin erikoistumisopinnoista oli jäänyt muhimaan Emilian mieleen jo hänen opiskellessaan perustutkintoa – kiitos Kolilla Elämyshoitola Edeassa suoritetussa harjoittelussa ohjaajana toimineen erikoiskosmetologin. Kun Emilia näki ilmoituksen Samiedussa verkko- ja monimuotokoulutuksena alkavasta hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnosta, päätti hän hakea opiskelupaikkaa.

– Pääsin toiseenkin oppilaitokseen, mutta Samiedussa ihon erikoishoidon osaamisalan sisältö oli kiinnostavampi, sillä siihen kuuluvat allergisen ja herkän ihon hoitomenetelmien lisäksi ekologiset ihonhoitokäsittelyt. Ekologisuus on minulle tärkeä arvo, ja on hienoa, että voin viedä sitä myös kosmetologin työssäni eteenpäin.

Emilia sanoo olevansa enemmän kuin tyytyväinen valintaansa.

– Opintojen sisältö sekä opetuksen taso ja Samiedun opiskelutilat ovat vastanneet odotuksiani. Lisäksi meillä on ollut opiskelijoiden ja opettajien kesken tosi hyvä henki. On ollut upeaa saada uusia kollegoja eri paikkakunnilta kotoisin olevista kurssikavereista ja vaihtaa heidän kanssaan ajatuksia.

Uudet taidot menevät suoraan käytäntöön

Erikoiskosmetologin koulutus suoritetaan oppisopimuksella. Emilia solmi oppisopimuksen nykyisen työnantajansa kanssa. Hän pitää järkevänä opiskelutapaa, jossa teoriaopinnot tehdään pääosin verkossa ja varsinaisiin hoitoihin perehdytään oppilaitoksessa kerran kuussa järjestettävinä lähipäivinä.

– Lähijaksoilta opitut uudet taidot viedään käytäntöön työpaikalla, jossa taitoja harjoitellaan asiakastyössä. Myös näytöt annetaan käytännön työssä. Näytöt dokumentoidaan ja niistä koostetut portfoliot käydään läpi Teamsissa opettajan ja työpaikkaohjaajan kanssa.

Täyttä työviikkoa tekevä Emilia vakuuttaa, että oppisopimusopiskelu ei ole ollut hänelle raskasta, vaikka kirjallisia koulutehtäviä onkin tehtävä usein työpäivän jälkeen. Tarvittaessa tehtävien suhteen on löytynyt joustoa.

– Etäopiskelussa on tärkeää, että opettajat ovat hyvin tavoitettavissa. Samiedun opettajien kanssa viestintä on ollut kiitettävän sujuvaa. Lähipäivät ovat vaatineet hieman järjestelyjä työnantajan kanssa, mutta lähipäiviä ei ole kuin kerran kuussa.

Emilia on tyytyväinen, että hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkintoon kuuluu myös projektin johtamisen ja asiakkuuksien johtamisen tutkinnonosat.

– On hienoa, että monipuolinen koulutus antaa tietoa yrittäjyydestä, vaikka yrittäjyys ei olisikaan tähtäimessä. On tärkeää ymmärtää yrityksen kulurakenne myös työntekijänä sekä se, mistä oma palkka koostuu.

Panostus omaan ammattitaitoon kannattaa

Valmistuttuaan Emilia jatkaa työntekijänä tämänhetkisessä työpaikassaan. Hän näkee tulevaisuuden alalla hyvänä, sillä kosmetologilta haetaan apua yhä erilaisempiin iho-ongelmiin. Kauneushoitolaan tullaan usein myös rentoutumaan.

– Kosmetologi hoitaa paljon muutakin kuin ihon pintaa – kyse on kokonaisvaltaisesta ihmisen hoitamisesta. Minulle paras palkinto työstäni on, kun asiakkaani rentoutuu ja saa konkreettisen avun, hän pohtii.

Kosmetologin työssään Emiliaa motivoi lisäksi se, että koko ajan tulee uusia trendejä ja uutta opittavaa. Hän suositteleekin erikoiskosmetologin koulutusta kaikille kosmetologeille, joita kiinnostaa laajentaa ammattitaitoaan.

– Samiedun koulutus on niin monipuolinen, että oppilaitokseen kannattaa tulla opiskelemaan pidemmältäkin matkalta!

Jaa artikkeli