Erikoiskosmetologi, hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto verkossa

Opiskele itsellesi erikoisosaamista ihonhoidosta. Kiinnostaisiko sinua esimerkiksi ekologisten ja luonnonmukaisten hoitokäsittelyiden tekeminen tai herkän ja allergisen ihon hoitaminen?

Koulutuksesta saat ihon erikoishoitomenetelmien tuntemuksen lisäksi myös uusia taitoja asiakaspalveluun sekä asiakkuuksien ja projektien johtamiseen ja kehittämiseen.

Voit hyödyntää osaamistasi erilaisissa asiakaspalvelu- ja asiantuntijatehtävissä, esimerkiksi kauneussalongeissa ja myymälöissä, yrittäjänä tai vaikkapa kouluttajana.

Koulutuksen sisältö

Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä. Meillä voit opiskella ihon erikoishoidon osaamisalaa, jolloin tutkintonimikkeesi on erikoiskosmetologi.

Kaikille pakolliset tutkinnon osat 60 osp 

  • Asiakkuuksien johtaminen 30 osp 
  • Projektin johtaminen 30 osp 

Ihon erikoishoidon osaamisalan pakollinen tutkinnon osa 60 osp 

  • Ihon erikoishoitopalveluissa toimiminen 60 osp 

Ihon erikoishoidon osaamisalan valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat 60 osp 

  • Herkän ja allergisen ihon hoitopalveluissa toimiminen 30 osp 
  • Ekologisissa ihon- ja hiustenhoitopalveluissa toimiminen 30 osp 

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon sisällöistä tutkinnon perusteista.

Opintojen toteutustapa

Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti oppisopimuskoulutuksena. Opinnot sisältävät opiskelua verkossa, oppilaitoksessa sekä työelämässä.

Kaikille pakolliset tutkinnon osat toteutetaan kokonaan verkko-opintoina. Muissa tutkinnon osissa lähiopetusta on kahtena päivänä kuukaudessa perjantaisin ja lauantaisin. Verkossa opiskelet itsenäisesti oman aikataulusi mukaisesti. Saat ohjausta opintoihisi opettajilta koko opiskeluajan etäyhteydellä. 

Voit opiskella koko tutkinnon tai poimia itseäsi kiinnostavia tutkinnon osia. Koko tutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin 1,5 vuotta riippuen aikaisemmasta osaamisestasi.

Kenelle koulutus sopii

Koulutus soveltuu jo alalla toimiville kosmetologeille, joilla on suoritettuna hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto sekä työkokemusta alalta.  

Hinta

Oppisopimuskoulutuksena koulutus on opiskelijalle maksuton.

Hakutiedot

Koulutus alkaa 13.1.2023. Hakuaika koulutukseen on 15.12.2022 asti.   

Kutsumme hakijat valintahaastatteluun, joka toteutetaan Teams-etäyhteydellä. Liitä hakemukseesi mukaan todistukset aiemmista toisen asteen ja korkea-asteen opinnoistasi. Jos liitteen ja/tai todistusten liittäminen hakemukseen ei onnistunut tai olet epävarma onnistuiko se, voit lähettää ne sähköpostitse osoitteeseen katja.repo@samiedu.fi.

Koulutukseen valitaan 20 opiskelijaa. 


Opiskelu on aina hyvä idea!

  • Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan ympäri vuoden.
  • Voit aloittaa opinnot, kun koulutusta on seuraavan kerran tarjolla. Osaan koulutuksista voit aloittaa opinnot lähes joka kuukausi.
  • Voit opiskella koko tutkinnon, yksittäisen tutkinnon osan tai vieläkin pienemmän osan, eli hankkia uutta osaamista juuri sen verran kuin tarvitset.
  • Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma – ja opiskelet vain asioita, joita et vielä osaa.

Mitä sinä haluaisit osata?