03.05.2022

Koulutetun hierojan ja fysioterapeutin opinnot voi suorittaa samanaikaisesti ja samassa pihapiirissä

Hieronnan ja fysioterapian opiskelut tukevat mainiosti toisiaan, sanovat Julia Sheveleva ja Pauliina Pakarinen kuin yhdestä suusta. Nuoret naiset opiskelevat samanaikaisesti hieronnan ja fysioterapian opintoja Savonlinnassa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin kampuksella, jossa toimii myös Samiedun hierojakoulutus.

Opiskelua on helpottanut paljon se, että molemmat opinnot on mahdollista suorittaa samassa pihapiirissä.

– On ollut sellaisiakin päiviä, että aamupäivän olemme opiskelleet anatomiaa ja hieronnan käytäntöä hierojien tiloissa ja iltapäiväksi on siirrytty pihan yli fyssariopintoihin, Julia ja Pauliina kertovat hymyssä suin.

– Opiskelu on vaatinut suunnitelmallisuutta, mutta yllättävän hyvin kaikki on mennyt. Hierojaksi opiskelemme monimuoto-opintoina. Se on myös mahdollistanut opiskelun mainiosti, koska aina ei tarvitse olla fyysisesti paikan päällä. Toki se on vaatinut opiskelua omalla ajalla, esimerkiksi etätehtävien tekemistä, Pauliina kertoo.

– Kahden tutkinnon opiskelu samanaikaisesti on sujunut hienosti lomittain. En ole aina edes varma, että kummalta puolelta alkuperäinen tieto on peräisin. Molemmissahan on kuitenkin sama tavoite eli hoitaa ihmistä, Pauliina pohtii.

– Eikä tarvitsekaan erotella, kaikki oppiminen vain tukee toisiaan, Julia jatkaa.

Julia ja Pauliina ovat toisen vuoden fysioterapiaopiskelijoita. Hieronnan opinnot he aloittivat Samiedussa viime syksynä ja heidän on tarkoitus valmistua koulutetuiksi hierojiksi kesällä.

– Oli tosi kiva, että tarjoutui mahdollisuus opiskella hierojaksi samaan aikaan, kun tekee fyssariopintoja. Halusin opiskella alaa syvemmin ja laajemmin sekä lisätä kädentaitoja hierojakoulutuksessa. Minulla on sitten laajempi ammattitaito kun jatkossa haen fysioterapeutin töitä, Julia miettii.

– Olemme suositelleet hierojakoulutusta muun muassa omille fyssaripuolen opiskelukavereille. Hierojakoulutus on monipuolinen, ilmapiiri on ollut rento ja meillä on tosi mukava ryhmä, Julia ja Pauliina kertovat.

Julian suunnitelmissa on valmistua fysioterapeutiksi keväällä 2024, Pauliinalla joulukuussa 2023. Kumpikin heistä näkee, että tulevaisuudessa toteuttaa työssään kumpaakin, sekä fysioterapeutin että hierojan työnkuvaa.

Jaa artikkeli