Koulutettu hieroja, hieronnan ammattitutkinto

Sukella ihmisen kehon ja lihaksien kiehtovaan maailmaan ja vietä vuosi opiskellen koulutetuksi hierojaksi. Koulutus perehdyttää sinut hieronnan kädentaitoihin sekä ihmisen anatomiaan ja fysiologiaan. Saat ammattitaidon edistää ihmisten hyvinvointia ja toimintakykyä terveydenhuollon ammattilaisena.

Opinnot järjestetään Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin Savonlinnan kampuksen yhteydessä. Pääset aitiopaikalta seuraamaan myös ammattikorkeakoulussa opiskelua ja sinulla on mahdollisuus ottaa opintoja myös Xamkin tarjonnasta, jos sinua kiinnostaa vaikkapa fysioterapia, liikunnanohjaus tai sairaanhoito.

Koulutuksen sisältö

Hieronnan ammattitutkinto on laajuudeltaan 150 osaamispistettä. 

Pakolliset tutkinnon osat 100 osp

  • Tuki- ja liikuntaelinongelmaisen potilaan terveyden ja toimintakyvyn edistäminen, 70 osp
  • Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrittäjänä toimiminen, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 50 osp

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon sisällöistä tutkinnon perusteista.

Opintojen toteutustapa

Mikäli sinulla on aikaisempaa koulutusta alalta, esim, hierontakurssi tai jäsenkorjaajan, kosmetologin, jalkojenhoitajan tai vaikkapa fysioterapeutin koulutus, opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina verkkokoulutuspainotteisesti. Lähijaksoja on noin 3-4 viikon välein. Opiskelijalta edellytetään itsenäistä teorian ja käytännön opiskelua lähijaksojen välillä. Käytännön harjoittelu tapahtuu yrittäjän oppisopimuksella, oppisopimuksella tai koulutussopimuksella hieronta-alan yrityksessä.

Verkkokoulutuspainotteisen ryhmän lähiopetusjaksot syksyllä 2023: 23.-25.8., 18.-20.9., 11.-13.10., 6.-8.11., 27.-28.11. ja 18.-20.12.

Mikäli sinulla ei ole aikaisempaa koulutusta alalta, kolmen päivän pituisia lähijaksoja on pääsääntöisesti kolme kertaa kuukaudessa. Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Opiskelijalta edellytetään itsenäistä teorian ja käytännön opiskelua lähijaksojen välillä. Ensimmäinen lähijakso on 16.-18.8.2023.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella tai yrittäjän oppisopimuksella sekä koulutussopimuksella.

Kenelle koulutus sopii

Kaikille alasta kiinnostuneille.

Koulutuksessa sovelletaan säännöksiä tutkintokohtaisista terveydentilavaatimuksista ja opiskelijaksi ottamisen edellytyksistä.

Hinta

Koulutuksen opintomaksu on 250 € / koko tutkinto tai 150 € / yksittäinen tutkinnon osa. Mikäli suoritat peräkkäin tai yhtä aikaa useita tutkinnon osia opintomaksu on maksimissaan 250 €.

Oppisopimuksella ja yrittäjän oppisopimuksella koulutus on maksuton.

Kun opiskelet meillä tutkintoa tai tutkinnon osaa Samiedun tarjoamat lupa- ja korttikoulutukset ja -testit ovat sinulle maksuttomia.

Suoritettuasi ammatillisen tutkinnon voit hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä, mikäli täytät muut stipendin myöntämisen edellytykset. Lue lisää Työllisyysrahaston sivuilta.

Hakutiedot

Voit hakea koulutukseen nyt ja aloittaa opinnot seuraavan kerran syksyllä 2023.


Osaan jo!

Mikäli olet hankkinut tutkinnon perusteiden mukaisen osaamisen jo, voit hakeutua suoraan näyttöön, jossa osoitat ammattitaitosi.

Täytä hakulomakkeen tiedot huolellisesti. Hakeutuessasi suoraan näyttöön tunnistamme aiemmin hankkimasi osaamisen soveltuvia ja monipuolisia menetelmiä hyödyntäen. Arvioimme, onko sinulla riittävän kattava osaaminen, jonka perusteella sinut voidaan ohjata suoraan näyttöön. Lisäksi saat tietoa siitä, minkälaisia terveydentilaa koskevia vaatimuksia ja muita edellytyksiä tutkinnon tai koulutuksen suorittamiseen liittyy.

Valinnan jälkeen sinulle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa suunnitellaan näytöt, joissa voit osoittaa osaamisesi.


Opiskelu on aina hyvä idea!

  • Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan ympäri vuoden.
  • Voit aloittaa opinnot, kun koulutusta on seuraavan kerran tarjolla. Osaan koulutuksista voit aloittaa opinnot lähes joka kuukausi.
  • Voit opiskella koko tutkinnon, yksittäisen tutkinnon osan tai vieläkin pienemmän osan, eli hankkia uutta osaamista juuri sen verran kuin tarvitset.
  • Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma – ja opiskelet vain asioita, joita et vielä osaa.

Mitä sinä haluaisit osata?