Esihenkilönä toimiminen kausityöläisille, 10 osp

Tarvitsetko lisäosaamista esihenkilönä toimiseen kausityöläisille?

Tutustu tapahtuma-alan verkkokoulutuksiimme, jotka ovat rakentaneet Suomen suurimpien tapahtumien osaavimmat tekijät. Koulutuksissa tapahtuma-alan tekijät jakavat omaa osaamistaan ja vuosien kokemusten tuomaa tietoa. Saat käytännön vinkkejä työhön ja työhön valmistautumiseen.

Koulutuksen sisältö

Koulutus on tutkinnon osan osa matkailupalvelujen ammattitutkinnon tapahtuman tuottaminen ja toteuttaminen tutkinnon osasta.

Koulutuksen tavoitteena on helpottaa kausityöläisten kanssa toimivan vastuuhenkilön työskentelyä tapahtumissa. Kurssilla keskitytään tapahtuman aikaiseen toimintaan.

Kurssilta saat perustiedot festivaaliorganisaatiosta ja festivaalin rakenteista sekä työkaluja toimia kausityöläisten esihenkilönä. Saat oppeja niin hyvään perehdytykseen kuin tapahtumien yllättävissä ongelmatilanteissa toimimiseenkin.

Kurssin myötä osaat toimia aktiivisesti ja ennakoivasti yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa tapahtuman laadun varmistamiseksi, varmistaa sovittujen asusteiden, materiaalien, välineiden ja varusteiden saatavuuden tehtävänkuvasi mukaisesti ja suunnitella tapahtuman aikaiset omat työtehtäväsi ja tarvittaessa työryhmän toiminnan.

Kurssin opetusmateriaaleja laadittaessa on haastateltu useita alalla jo pitkään toimineita ammattilaisia. Kurssin toteutuksesta vastaa Samiedun tapahtuma- ja teatteritekniikan opettajakoordinaattori Kati Niemi, joka on toiminut tapahtuma-alalla 20 vuotta.

Turvallisuusosion sisällön suunnitteluun on osallistunut Tuomas Karppinen, joka on suurtapahtumien tekniseen tuotantoon ja -suunnitteluun erikoistunut tapahtuma-alan ammattilainen. Urallaan Karppinen on työskennellyt lukuisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä suurtuotannoissa projektijohdon ja teknisen tuotannon eri tehtävissä. Viime vuosina Karppinen on keskittynyt mm. Slushin tekniseen tuotantoon (2014-2019 Helsinki, Tokio, Shanghai) sekä työskentelyyn Flow Festivalin teknisenä tuotantopäällikkönä vastuualueenaan esiintymislavat, niiden esitystekniikka sekä artistituotanto.

Opintojen toteutustapa

Koulutus toteutetaan verkko-opintoina. Opinnot sisältävät itsenäistä opiskelua. Voit suorittaa opinnot joustavasti oman aikataulusi mukaisesti.

Kurssi arvioidaan asteikolla hyväksytty/täydennettävä. Koulutuskokonaisuus arvioidaan lopputentillä (hyväksytty/täydennettävä) ja suorittamalla osioihin liittyvät tehtävät.

Kenelle koulutus sopii

Koulutus on suunnattu tapahtumissa jo työskenteleville, tapahtumatuottajille, alaa opiskeleville sekä alasta kiinnostuneille.

Et tarvitse aiempaa koulutusta tai kokemusta osallistuaksesi koulutuksiin.

Hinta

Koulutus on maksuton.

Hakutiedot

Koulutus järjestetään seuraavan kerran vuonna 2025.