Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto

Haluatko kehittyä esihenkilönä tai johtajana? Koulutuksemme tarjoaa sinulle oivan mahdollisuuden erilaisten liiketoimintaprosessien sekä johtamiskäytäntöjen kehittämiseen sekä henkilökohtaiseen kehittymiseen johtajana. 

Opintojen aikana verkostoidut ja saat uusia näkökulmia myös muiden organisaatioiden esihenkilötehtävissä toimivilta. Merkittävä osa oppimisesta tapahtuu ohjattuna työskentelynä omassa työssäsi ja vuorovaikutuksessa muiden opiskelijoiden kanssa.

Opiskelu antaa sinulle paremmat valmiudet työskennellä yrityksesi tai vastuualueesi johtamistehtävissä sekä työkaluja johtaa yrityksen tai vastuualueen henkilöstöä ja taloutta sekä kehittää toiminnan tuloksellisuutta. Saat myös ymmärrystä kehittää omaa toimintaasi ja osaamistasi johtajana tai yrityksen omistajana.

Koulutuksen sisältö

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä. Voit opiskella meillä johtamisen ja yritysjohtamisen osaamisalaa.

Pakollinen tutkinnon osa

 • Johtajana toimiminen, 80 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 100 osp

 • Strategiatyön johtaminen, 50 osp
 • Projektin johtaminen, 50 osp
 • Työyhteisön kehittämisen johtaminen, 50 osp
 • Henkilöstön ja osaamisen johtaminen, 50 osp
 • Asiakkuuksien johtaminen, 50 osp
 • Talouden johtaminen, 50 osp
 • Tuotanto- tai palveluprosessien johtaminen, 50 osp

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon sisällöistä tutkinnon perusteista.

Opintojen toteutustapa

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti verkko-opintoina ja työelämässä. Opiskelet itsenäisesti oman aikataulusi mukaisesti. Saat ohjausta opintoihisi opettajilta koko opiskeluajan etäyhteydellä. Opintoihin kuuluu myös verkkokeskusteluja/-luentoja eri teemoista eri asiantuntijoiden kanssa. Opinnot kestävät noin 1,5 vuotta riippuen aikaisemmasta osaamisestasi. Koulutus edellyttää työpaikkaa, jossa sinulla on mahdollisuus tehdä tutkinnon vaatimia tehtäviä. 

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Kenelle koulutus sopii

Koulutus soveltuu erityisesti jo esihenkilöinä tai yrittäjinä jonkin aikaa toimineille, kokeneille projektipäälliköille, tiimivastaaville sekä verkostojen johtajille ja kehittäjille.

Koulutus edellyttää työpaikkaa, jossa sinulla on mahdollisuus tehdä tutkinnon vaatimia tehtäviä. 

Kutsumme kaikki hakijat haastatteluun.

Hinta

Koulutuksen opintomaksu on 250 € / koko tutkinto tai 150 € / yksittäinen tutkinnon osa. Mikäli suoritat peräkkäin tai yhtä aikaa useita tutkinnon osia opintomaksu on maksimissaan 250 €.

Oppisopimuksella koulutus on maksuton.

Kun opiskelet meillä tutkintoa tai tutkinnon osaa Samiedun tarjoamat lupa- ja korttikoulutukset ja -testit ovat sinulle maksuttomia.

Hakutiedot

Koulutus alkaa seuraavan kerran keväällä 2025 ja haku siihen avautuu syksyllä 2024.


Opiskelu on aina hyvä idea!

 • Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan ympäri vuoden.
 • Voit aloittaa opinnot, kun koulutusta on seuraavan kerran tarjolla. Osaan koulutuksista voit aloittaa opinnot lähes joka kuukausi.
 • Voit opiskella koko tutkinnon, yksittäisen tutkinnon osan tai vieläkin pienemmän osan, eli hankkia uutta osaamista juuri sen verran kuin tarvitset.
 • Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma – ja opiskelet vain asioita, joita et vielä osaa.

Mitä sinä haluaisit osata?