Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja, kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Kiinnostaako sinua kasvatus- ja ohjaustyö eri ikäisten tai tukea tarvitsevien parissa? Opiskele kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto. Se valmentaa sinut tekemään ohjaustyötä oppilaitoksissa, iltapäivätoiminnassa tai muissa työympäristöissä lasten, nuorten ja aikuisten parissa.

Työsi tavoitteena on edistää tasavertaisuutta, osallisuutta sekä toisten kunnioittavaa kohtaamista. Tuet omalta osaltasi asiakkaasi myönteisen minäkuvan ja itsetunnon kehittymistä.

Voit painottaa osaamistasi oman innostuksesi mukaisesti esimerkiksi kuvataiteen tai musiikin hyödyntämiseen ohjauksessa tai vaikka lukemaan ja kirjoittamaan oppimisen tukemiseen.  

Koulutuksen sisältö

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto on laajuudeltaan 150 osaamispistettä. Voit opiskella meillä koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisalaa.

Pakolliset tutkinnon osat

 • Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus ja ohjausalalla 20 osp
 • Oppijan ja oppimisen ohjaus 40 osp
 • Tuen tarpeeseen vastaaminen oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä 30 osp
 • Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus 40 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 20 osp

 • Musiikillisen ilmaisun käyttö kasvatus- ja ohjaustilanteissa 10 osp
 • Draamailmaisun käyttö kasvatus- ja ohjaustilanteissa 10 osp
 • Suomen kielen lukemisen ja kirjoittamisen perustaitojen ohjaus 10 osp
 • Kuvallisen ilmaisun käyttö kasvatus- ja ohjaustilanteissa 10 osp

Tutkinnon osien toteuttamistavat vaihtelevat. Osa tutkinnon osista on mahdollista suorittaa vain koulutus- tai oppisopimuksella.

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon sisällöistä tutkinnon perusteista.

Opintojen toteutustapa

Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti lähiopintoina. Opinnot sisältävät opiskelua oppilaitoksessa, verkossa sekä työelämässä.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Kenelle koulutus sopii

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät tai ovat kiinnostuneita työskentelemään alalla. Kaikki hakijat haastatellaan.

Koulutuksessa sovelletaan säännöksiä tutkintokohtaisista terveydentilavaatimuksista ja opiskelijaksi ottamisen edellytyksistä.

Hinta

Koulutuksen opintomaksu on 250 € / koko tutkinto tai 150 € / yksittäinen tutkinnon osa. Mikäli suoritat peräkkäin tai yhtä aikaa useita tutkinnon osia opintomaksu on maksimissaan 250 €.

Oppisopimuksella koulutus on maksuton.

Kun opiskelet meillä tutkintoa tai tutkinnon osaa Samiedun tarjoamat lupa- ja korttikoulutukset ja -testit ovat sinulle maksuttomia.

Hakutiedot

Koulutus alkaa seuraavan kerran 16.9.2024. Hakuaika koulutukseen on 9.9.2024 asti.


Opiskelu on aina hyvä idea!

 • Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan ympäri vuoden.
 • Voit aloittaa opinnot, kun koulutusta on seuraavan kerran tarjolla. Osaan koulutuksista voit aloittaa opinnot lähes joka kuukausi.
 • Voit opiskella koko tutkinnon, yksittäisen tutkinnon osan tai vieläkin pienemmän osan, eli hankkia uutta osaamista juuri sen verran kuin tarvitset.
 • Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma – ja opiskelet vain asioita, joita et vielä osaa.

Mitä sinä haluaisit osata?