Kokki, ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Haluatko oppia luomaan makuelämyksiä? Kokin työssä pääset käyttämään kädentaitojasi sekä loihtimaan elämyksiä ruuan avulla. Vastaat asiakkaittesi viihtymisestä, turvallisuudesta ja tyytyväisyydestä.

Opintojen myötä opit tuntemaan raaka-aineet, valmistamaan maittavia ruokia, huolehtimaan keittiön puhtaudesta sekä toteuttamaan kestävän kehityksen periaatteita työssäsi. Ravintola-alan ammattilaisena osaat huomioida ravitsemissuositukset ja erityisruokavaliot sekä toimia kiiretilanteissa.

Hankit osaamisesi opetusravintola Paviljongin opetustiloissa, ravintolassa sekä työelämässä. Opiskelun jälkeen sinua odottavat monipuoliset uramahdollisuudet niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Voit työskennellä esimerkiksi erilaisissa kahviloissa, ravintoloissa, baareissa sekä hotelleissa ja cateringyrityksissä.

Valinnaisilla opinnoilla voit suunnata osaamistasi mielenkiintosi mukaisesti. Voit sisällyttää tutkintoosi myös yrittäjyysopintoja tai väyläopintoja, joista hyödyt mikäli hakeudut korkeakouluun.

Koulutuksen sisältö

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Kokiksi opiskellessasi opiskelet ruokapalvelun osaamisalaa. Voit opiskella meillä myös tarjoilijaksi.

Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp

Pakolliset tutkinnon osat 85 osp

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
  • Lounasruokien valmistus 40 osp
  • Annosruokien valmistus 25 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp

  • Juomien myynti ja tarjoilu 25 osp
  • Kahvilapalvelut 15 osp
  • À la carte -ruoanvalmistus 30 osp
  • À la carte -tarjoilu 30 osp
  • Katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp
  • Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa 15 osp
  • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot 10 osp
  • Ravitsemispalveluiden tuotteistaminen 20 osp
  • Suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus 25 osp
  • Tilaus- ja juhlatarjoilu 25 osp
  • Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen 15 osp
  • Huippuosaajana toimiminen 15 osp
  • Ilmastovastuullinen toiminta 15 osp
  • Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen 15 osp
  • Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen 5 osp
  • Yrityksessä toimiminen 15 osp
  • Yritystoiminnan suunnittelu 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

  • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
  • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon sisällöistä tutkinnon perusteista.

Tutkinnon osien toteuttamistavat vaihtelevat. Osa valinnaisista tutkinnon osista on mahdollista suorittaa vain koulutus- tai oppisopimuksella.

Opintojen toteutustapa

Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti lähiopintoina. Opinnot sisältävät opiskelua oppilaitoksessa, verkossa sekä työelämässä.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Kenelle koulutus sopii

Kaikille alasta kiinnostuneille.

Hinta

Koulutus on maksuton.

Hakutiedot

Koulutus alkaa seuraavan kerran 3.3.2025.



Opiskelu on aina hyvä idea!

  • Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan ympäri vuoden.
  • Voit aloittaa opinnot, kun koulutusta on seuraavan kerran tarjolla. Osaan koulutuksista voit aloittaa opinnot lähes joka kuukausi.
  • Voit opiskella koko tutkinnon, yksittäisen tutkinnon osan tai vieläkin pienemmän osan, eli hankkia uutta osaamista juuri sen verran kuin tarvitset.
  • Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma – ja opiskelet vain asioita, joita et vielä osaa.

Mitä sinä haluaisit osata?