Kokki, ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Haluatko oppia luomaan makuelämyksiä? Opiskele kokiksi. Kokin työssä pääset käyttämään kädentaitojasi sekä synnyttämään elämyksiä ruuan avulla. Vastaat asiakkaittesi viihtymisestä, turvallisuudesta ja tyytyväisyydestä. Koulutuksemme myötä opit tuntemaan raaka-aineet, valmistamaan maittavia ruoka-annoksia ja -lajeja, huolehtimaan keittiön puhtaudesta sekä toteuttamaan kestävän kehityksen periaatteita työssäsi.

Ravintola-alan ammattilaisena osaat huomioida ravitsemissuositukset ja erityisruokavaliot sekä tiedät kuinka toimia kiiretilanteissa. Meillä Samiedussa hankit osaamisesi opetusravintola Paviljongin opetustiloissa ja ravintolassa sekä aidoissa projekteissa työelämässä. Opiskelun jälkeen sinua odottavat hyvät työllistymisnäkymät ja monipuoliset uramahdollisuudet niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Voit toimia kahviloissa, lounas-, ruoka- ja seurusteluravintoloissa, street food- ja panimoravintoloissa, tilaus-, juhla- ja fine dining -ravintoloissa sekä hotelleissa ja cateringyrityksissä.

Koulutuksen sisältö

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Kokiksi opiskellessasi opiskelet ruokapalvelun osaamisalaa. Voit opiskella meillä myös tarjoilijaksi asiakaspalvelun osaamisalalta.

Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp

Pakolliset tutkinnon osat 85 osp

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp
  • Lounasruokien valmistus, 40 osp
  • Annosruokien valmistus, 25 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp

  • À la carte -ruoanvalmistus, 30 osp
  • À la carte -tarjoilu, 30 osp
  • Juomien myynti ja tarjoilu, 25 osp
  • Kahvilapalvelut, 10 osp
  • Katu- ja pikaruokapalvelut, 10 osp
  • Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa, 15 osp
  • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot, 10 osp
  • Ravitsemispalveluiden tuotteistaminen, 20 osp
  • Suurkeittiön ruokatuotanto, 25 osp
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus, 25 osp
  • Tilaus- ja juhlatarjoilu, 25 osp
  • Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen, 15 osp
  • Huippuosaajana toimiminen, 15 osp
  • Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen, 5 osp
  • Yrityksessä toimiminen, 15 osp
  • Yritystoiminnan suunnittelu, 15 osp

Tutkinnon osien toteuttamistavat vaihtelevat. Osa tutkinnon osista on mahdollista suorittaa vain koulutus- tai oppisopimuksella.

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon sisällöistä tutkinnon perusteista.

Opintojen toteutustapa

Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti lähiopintoina. Opinnot sisältävät opiskelua oppilaitoksessa, verkossa sekä työelämässä.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Kenelle koulutus sopii

Kaikille alasta kiinnostuneille.

Hinta

Koulutus on opiskelijalle maksuton.


Koulutus on jatkuvassa haussa ja voit hakea siihen milloin vain ja aloittaa opinnot pääsääntöisesti joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina. Koulutukseen voi hakea myös yhteishaussa 2021.


Ammatillinen opiskelu Samiedussa on ketterää!

  • Voit hakea opiskelemaan meille milloin vain.
  • Voit aloittaa opinnot lähes joka kuukausi.
  • Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma – ja opiskelet vain asioita, joita et vielä osaa.
  • Voit opiskella koko tutkinnon, yhden tutkinnon osan tai vieläkin pienemmän osan, eli hankkia osaamista juuri sen verran kuin tarvitset.

Opiskelu on aina hyvä idea!