Merkonomiksi verkossa, liiketoiminnan perustutkinto

Opiskele merkonomiksi joustavasti verkossa! Voit edetä opinnoissa omaan tahtiisi ja opiskella silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Saat ohjausta opintoihisi opettajilta.

Merkonomina voit työskennellä monipuolisissa asiakaspalvelutehtävissä, esimerkiksi myyjänä, myyntineuvottelijana tai taloushallinnon ammattilaisena. Meiltä Samiedusta valmistuneena liiketoiminnan ammattilaisena voit viedä työelämään mukanasi asiakaspalvelun, myynnin ja taloushallinnon osaamisen lisäksi vaikkapa kirjanpidon ja markkinointiviestinnän osaamista. Liiketoiminnan opiskelu antaa sinulle hyvät valmiudet työllistyä eri aloille.

Voit sisällyttää tutkintoosi myös väyläopintoja, joista hyödyt hakeutuessasi korkeakouluun. Opintojen aikana voit myös harjoittaa liiketoimintaa perustamalla yrityksen tai jatkamalla jo olemassa olevan yrityksen toimintaa.

Koulutuksen sisältö

Liiketoiminnan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat 55 osp

  • Asiakaspalvelu 20 osp
  • Tuloksellinen toiminta 20 osp
  • Työyhteisössä toimiminen 15 osp

Lisäksi opiskelet valinnaisia ammatillisia tutkinnon osia 90 osp. Valinnaisia tutkinnon osia ovat esimerkiksi kirjanpito, laskutus ja reskontra, markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto, myynti ja yritystoiminnan suunnittelu.

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon sisällöistä tutkinnon perusteista.

Opintojen toteutustapa

Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti verkko-opintoina sekä työelämässä. Verkossa opiskelet itsenäisesti oman aikataulusi mukaisesti. Saat ohjausta opintoihisi opettajilta koko opiskeluajan etäyhteydellä.

Katso myös usein kysytyt kysymykset tämän sinun alareunasta.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Kenelle koulutus sopii

Kaikille alasta kiinnostuneille. Aiempaa pohjakoulutusta ei tarvita.

Hinta

Koulutus on maksuton.

Hakutiedot

Koulutus alkaa seuraavan kerran 7.10.2024. Hakuaika koulutukseen on 12.8.–6.9.2024. Hakemuksen lisäksi koulutukseen hakeutuminen edellyttää ennakkotehtävän palauttamista.

Ennakkotehtävän palauttaminen on edellytys valintahaastattelukutsun saamiselle. Valintahaastattelut pisteytetään ja opiskelijavalinnat tehdään haastattelupisteiden perusteella. Haastattelussa pisteytetään hakijan motivaatio opiskella ja työllistyä alalle, koulutustarve, työelämäkokemus sekä edellytykset koulutuksesta suoriutumiseen. Haastattelu toteutetaan Teams-etäyhteydellä.

Koulutukseen hakeneille lähetetään sähköpostitse ennakkotehtävä. Ennakkotehtävän palauttaminen on edellytys valintahaastattelukutsun saamiselle. Valintahaastattelut pisteytetään ja opiskelijavalinnat tehdään haastattelupisteiden perusteella. Haastattelussa pisteytetään hakijan motivaatio opiskella ja työllistyä alalle, koulutustarve, työelämäkokemus sekä edellytykset koulutuksesta suoriutumiseen. Haastattelu toteutetaan Teams-etäyhteydellä.

Toimita todistusjäljennökset ja/tai jaa opintosuoritustietosi Oma Opintopolun linkillä. Hakemukseen kannattaa liittää mukaan myös työtodistukset.


En asu lähellä Savonlinnaa, voinko hakeutua opiskelemaan.
Kyllä voit. Opiskelu ei vaadi käyntejä Savonlinnassa.

Kuuluuko koulutukseen työpaikalla oloa?
Jokaiseen tutkinnon osaan kuuluu työpaikalla tapahtuvaa oppimista noin 4-6 viikkoa. Voit myös yhdistellä jaksoja eli voit suorittaa useamman verkko-opinnon ensin ja tehdä niihin liittyvät työpaikkajaksot peräkkäin, mikäli työtehtävät täsmäävät molempiin tutkinnon osiin.

Kuuluuko koulutukseen näytöt?
Kyllä kuuluu. Osaamisesi arvioidaan näytöissä aidoissa alan työtehtävissä.

Tarvitseeko minulla olla alan työpaikka opintojen alussa?
Ei tarvitse, työ- tai harjoittelupaikan ehdit hankkia opintojen aikana.

Olen töissä muulla alalla, voinko tulla suorittamaan tutkintoa?
Kyllä voit. Voit suorittaa opintoja töiden ohella itsellesi sopivana aikana. Sinulla täytyy kuitenkin olla opintojen aikana alan työ- tai harjoittelupaikka, jossa voit antaa näytöt osaamisestasi.

Olen äitiyslomalla/perhevapaalla. Voinko tehdä ensin verkkokursseja, ettei tarvitse laittaa lasta hoitoon?
Voit tehdä ensin verkko-opintoja ja mennä työpaikalle myöhemmin.

Olen työskennellyt pitkään kaupan alalla. Voinko saada aiemmasta kokemuksestani osaamisen tunnustamisia?
Kyllä voit. Opiskelet ainoastaan niitä asioita, joita et vielä osaa.

Sisältyykö opintoihin aikaan sidottua opiskelua?
Ei sisälly. Voit tehdä opinnot täysin omaan tahtiisi. Tiettyyn kellonaikaan sidottua opiskelua ei ole.

Onko koulutus minulle maksuton?
Kyllä on.