Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen, 60 osp

Syvennä asiantuntijuuttasi mielenterveys- ja päihdetyön hoito- ja kuntoutusprosesseista. Tässä koulutuksessa perehdyt erilaisiin mielenterveys- ja päihdetyön menetelmiin ja opit hyödyntämään niitä mm. kriisitilanteiden ja riippuvuusongelmien hoidossa ja kuntoutuksessa.

Saat valmiuksia työskennellä erilaisissa mielenterveys- ja päihdetyön erityistä osaamista vaativissa tehtävissä sosiaali- ja terveysalalla julkisen, yksityisten ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä yhteisöjen ylläpitämissä avo- ja laitospalveluissa. 

Koulutuksen sisältö

Koulutus on pakollinen tutkinnon osa mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnosta. Se on laajuudeltaan 60 osaamispistettä. 

Opintojen aiheita ovat erilaiset menetelmät, mm. luontoavusteisuus ja vuorovaikutukselliset menetelmät, moniammatillinen työskentely sekä kokemusasiantuntijuuden ja verkostojen hyödyntäminen mielenterveys- ja päihdetyössä sekä lääkehoito. 

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon osan sisällöistä tutkinnon perusteista.

Opintojen toteutustapa

Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti oppisopimuksella. Opinnot sisältävät opiskelua verkossa ja työelämässä. Työelämässä tapahtuva näyttö suunnitellaan jokaisen henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. 

Verkko-opinnot toteutetaan Moodle Pinja -verkko-oppimisympäristössä sekä Teamsissa. Opintojen kesto on noin 8 kuukautta. 

Kenelle koulutus sopii

Koulutus on tarkoitettu mielenterveys- ja päihdetyön alalla toimiville ammattilaisille, joilla on sosiaali- ja terveysalan ammatillisen perustutkinnon tai muun soveltuvan tutkinnon tiedot ja taidot sekä työkokemusta mielenterveys- ja päihdetyöstä. 

Koulutusta varten sinulla tulee olla mielenterveys- ja/tai päihdealan työpaikka, jossa voit hankkia lisäosaamista. 

Hinta

Oppisopimuksella koulutus on maksuton.

Kun opiskelet meillä tutkintoa tai tutkinnon osaa Samiedun tarjoamat lupa- ja korttikoulutukset ja -testit ovat sinulle maksuttomia.

Hakutiedot

Koulutuksen seuraava haku- ja alkamisaika ei ole vielä tiedossa.


Opiskelu on aina hyvä idea!

  • Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan ympäri vuoden.
  • Voit aloittaa opinnot, kun koulutusta on seuraavan kerran tarjolla. Osaan koulutuksista voit aloittaa opinnot lähes joka kuukausi.
  • Voit opiskella koko tutkinnon, yksittäisen tutkinnon osan tai vieläkin pienemmän osan, eli hankkia uutta osaamista juuri sen verran kuin tarvitset.
  • Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma – ja opiskelet vain asioita, joita et vielä osaa.

Mitä sinä haluaisit osata?