Yrittäjyyden ammattitutkinto verkossa

Opiskele joustavasti verkossa! Voit edetä opinnoissa omaan tahtiisi ja opiskella juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Saat ohjausta opintoihisi opettajilta.

Unelmoi isosti. Opinnot auttavat sinua löytämään uusia mahdollisuuksia kehittää itseäsi ja liiketoimintaasi sekä työllistämään itsesi yrittäjänä ja valjastamaan osaamisesi osaksi elinkeinoelämää. 

Yritystoimintaosaamisen lisäksi valinnaiset tutkinnon osat tarjoavat sinulle väylän hankkia juuri oman kiinnostuksesi ja tarpeidesi mukaista osaamista aina markkinoinnista tuotannon hallintaan. Saat valmiuksia toimia päätoimisena tai sivutoimisena yrittäjänä tai yrittäjämäisesti toisen palveluksessa.

Koulutuksen sisältö

Yrittäjyyden ammattitutkinto on laajuudeltaan 150 osaamispistettä. Voit opiskella meillä yritystoiminnan suunnittelun ja käynnistämisen osaamisalaa.

Pakolliset tutkinnon osat 90 osp

  • Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen, 30 osp
  • Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen, 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, 60 osp

  • työn organisointi ja johtaminen, 60 osp
  • myynti ja markkinointi, 60 osp
  • taloudellisen tuloksen varmistaminen ja kehittäminen, 60 osp

Muitakin valinnaisia tutkinnon osia on mahdollista suorittaa koulutus- tai oppisopimuksella.

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon sisällöistä tutkinnon perusteista. 

Opintojen toteutustapa

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti oppisopimuskoulutuksena, verkko-opintoina ja työelämässä. Verkossa opiskelet itsenäisesti oman aikataulusi mukaisesti. Saat ohjausta opintoihisi opettajilta etäyhteydellä koko opiskeluajan. Opinnot kestävät noin 1,5 vuotta riippuen aikaisemmasta osaamisestasi.

Kenelle koulutus sopii

Koulutus sopii perheyrityksen jatkamista suunnittelevalle, yrittäjäksi aikovalle sekä aloittelevalle yrittäjälle, jonka tavoitteena on kehittää ja kasvattaa liiketoimintaa.

Hinta

Koulutuksen opintomaksu on 250 € / koko tutkinto tai 150 € / yksittäinen tutkinnon osa. Lisäksi mahdollinen luonnonhoitokortin osaamiskoemaksu 160 €. Mikäli suoritat peräkkäin tai yhtä aikaa useita tutkinnon osia opintomaksu on maksimissaan 250 €.

Oppisopimuksella koulutus on sinulle maksuton.

Kun opiskelet meillä tutkintoa tai tutkinnon osaa Samiedun tarjoamat lupa- ja korttikoulutukset ja -testit ovat sinulle maksuttomia.

Suoritettuasi ammatillisen tutkinnon voit hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä, mikäli täytät muut stipendin myöntämisen edellytykset. Lue lisää Työllisyysrahaston sivuilta.

Hakutiedot

Koulutus on jatkuvassa haussa ja voit hakea siihen nyt ja aloittaa opinnot seuraavan kerran tammikuussa 2023.

Voit tutustua jo etukäteen yrittäjyyden ammattitutkinnon aiheisiin Yrittäjän vaihdos on uuden alku -valmennuksessa. Katso valmennuspäivät ja sisällöt sekä ilmoittaudu mukaan täällä.

Valmennuksen toteutamme yhteistyössä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin ja Itä-Savon Uusyrityskeskuksen kanssa.


Opiskelu on aina hyvä idea!

  • Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan ympäri vuoden.
  • Voit aloittaa opinnot, kun koulutusta on seuraavan kerran tarjolla. Osaan koulutuksista voit aloittaa opinnot lähes joka kuukausi.
  • Voit opiskella koko tutkinnon, yksittäisen tutkinnon osan tai vieläkin pienemmän osan, eli hankkia uutta osaamista juuri sen verran kuin tarvitset.
  • Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma – ja opiskelet vain asioita, joita et vielä osaa.

Mitä sinä haluaisit osata?