Yrittäjyyden ammattitutkinto verkossa

Opiskele yrittäjyyttä joustavasti verkossa! Opinnot auttavat sinua löytämään uusia mahdollisuuksia kehittää itseäsi ja liiketoimintaasi sekä työllistämään itsesi yrittäjänä. Voit edetä opinnoissa omaan tahtiisi ja opiskella silloin kun sinulle parhaiten sopii. 

Yritystoiminnan lisäksi voit kartuttaa osaamistasi kiinnostuksesi ja tarpeidesi mukaisesti valinnaisilla tutkinnon osilla vaikkapa markkinoinnista tai tuotannon hallinnasta. Koulutuksesta saat valmiuksia toimia päätoimisena tai sivutoimisena yrittäjänä tai yrittäjämäisesti toisen palveluksessa.

Koulutuksen sisältö

Yrittäjyyden ammattitutkinto on laajuudeltaan 150 osaamispistettä. Voit opiskella meillä yritystoiminnan suunnittelun ja käynnistämisen osaamisalaa.

Pakolliset tutkinnon osat 90 osp

  • Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen 30 osp
  • Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp

  • työn organisointi ja johtaminen 60 osp
  • myynti ja markkinointi 60 osp
  • taloudellisen tuloksen varmistaminen ja kehittäminen 60 osp

Muitakin valinnaisia tutkinnon osia on mahdollista suorittaa koulutus- tai oppisopimuksella.

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon sisällöistä tutkinnon perusteista. 

Opintojen toteutustapa

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti verkko-opintoina ja työelämässä. Verkossa opiskelet itsenäisesti oman aikataulusi mukaisesti. Saat ohjausta opintoihisi opettajilta etäyhteydellä koko opiskeluajan mm. iltaklinikoilla. Opinnot kestävät noin 1,5 vuotta riippuen aikaisemmasta osaamisestasi.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella. 

Opintojen aloitustapaaminen järjestetään Teamsin välityksellä 12.9.2024. Innoleiri liiketoiminnan ideoimiseksi järjestetään Teamsin välityksellä 21.9.2024. Iltaklinikat järjestetään 14.11.2024, 16.1.2025, 10.4.2025, 28.8.2025, 6.11.2025 ja 5.2.2026. 

Kenelle koulutus sopii

Koulutus sopii perheyrityksen jatkamista suunnittelevalle, yrittäjäksi aikovalle tai aloittelevalle yrittäjälle, jonka tavoitteena on kehittää ja kasvattaa liiketoimintaansa.

Hinta

Koulutuksen opintomaksu on 250 € / koko tutkinto tai 150 € / yksittäinen tutkinnon osa. Mikäli suoritat peräkkäin tai yhtä aikaa useita tutkinnon osia, opintomaksu on maksimissaan 250 €.

Oppisopimuksella koulutus on maksuton.

Kun opiskelet meillä tutkintoa tai tutkinnon osaa Samiedun tarjoamat lupa- ja korttikoulutukset ja -testit ovat sinulle maksuttomia.

Hakutiedot

Koulutus alkaa seuraavan kerran 12.9.2024. Hakuaika koulutukseen on 2.5.-18.8.2024. 

Hakijat kutsutaan valintahaastatteluun ennakkotehtävän perusteella. Valintahaastattelut pisteytetään ja opiskelijavalinnat tehdään pisteiden perusteella. Haastattelussa pisteytetään hakijan motivaatio opiskeluun, koulutustarve sekä edellytykset koulutuksen suorittamiseen. Haastattelu toteutetaan Teams-yhteydellä. 

Ennakkotehtävän löydät täältä. Voit palauttaa vastauksesi haluamassasi muodossa, esim. Word- tai pdf-tiedostona.

Liitä hakemukseesi mukaan ennakkotehtävä sekä todistukset aiemmista toisen asteen ja korkea-asteen opinnoistasi.  

Jos liitteen ja/tai todistusten liittäminen hakemukseen ei onnistunut tai olet epävarma onnistumisesta, voit lähettää ne sähköpostitse osoitteeseen kaisa.saarelainen@samiedu.fi

Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostilla, ilmoitathan hakulomakkeella sähköpostin, jota seuraat aktiivisesti.


Voit tutustua jo etukäteen yrittäjyyden ammattitutkinnon aiheisiin Yrittäjän vaihdos on uuden alku -valmennuksessa. Katso valmennuspäivät ja sisällöt sekä ilmoittaudu mukaan täällä.

Valmennuksen toteutamme yhteistyössä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin ja Itä-Savon Uusyrityskeskuksen kanssa.


Opiskelu on aina hyvä idea!

  • Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan ympäri vuoden.
  • Voit aloittaa opinnot, kun koulutusta on seuraavan kerran tarjolla. Osaan koulutuksista voit aloittaa opinnot lähes joka kuukausi.
  • Voit opiskella koko tutkinnon, yksittäisen tutkinnon osan tai vieläkin pienemmän osan, eli hankkia uutta osaamista juuri sen verran kuin tarvitset.
  • Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma – ja opiskelet vain asioita, joita et vielä osaa.

Mitä sinä haluaisit osata?