08.11.2022

Tammikuussa starttaa uusi koulutus maahanmuuttaneille – tuettu väylä ammatillisiin opintoihin

Opiskelu muulla kuin omalla äidinkielellä voi usein olla haasteellista ja vaativaa. Uuden Maahanmuuttanut matkalla ammattiin -koulutuksen tarkoituksena on helpottaa ammatillisen koulutuksen aloittamista vahvistamalla opiskelu- ja työelämävalmiuksia.

Koulutuksessa opiskellaan valitun alan ammatillisia käsitteitä ja sanastoa, jota tarvitaan opiskelussa ja työelämässä. Varsinainen kielikurssi koulutus ei kuitenkaan ole, vaan tuettu tapa aloittaa ammatin opiskelu. Koulutus alkaa 11.1.2023 ja kestää noin seitsemän kuukautta.

Koulutuksen vastuuopettaja Maiju Matikaisen mukaan tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen opiskelijalla olisi paremmat valmiudet opiskella ammattiin tai työllistyä alalle.

– Uusi koulutuksemme tarjoaa väylän, jolla poistetaan maahanmuuttajataustaisten henkilöiden kouluttautumisen ja työllistymisen esteitä. Tällä tavalla pyritään helpottamaan työvoimapulaa Suomessa.

Koulutus rakentuu kahdesta osasta. Ensimmäisessä osassa vahvistetaan opiskelijan opiskelu- ja työelämävalmiuksia. Toisessa osassa opiskelija opiskelee valitsemansa alan ammatillisia opintoja yhdessä muiden alan opiskelijoiden kanssa.

Vastaavaa koulutusta on järjestetty Joensuussa Riverian ammattiopistossa menestyksekkäästi jo vuosien ajan, ja nyt malli otetaan käyttöön Samiedussa Savonlinnassa.

Koulutus järjestetään työvoimakoulutuksena. Koulutukseen haetaan TE-toimiston hakupalvelussa.

Hakuaika on käynnissä 18.11.2022 saakka.

Jaa artikkeli