Olemme luomassa digitaalista tulevaisuutta – suuren suosion saavuttanut digitoinnin toteuttaja -koulutus alkaa jälleen tammikuussa
Sähköisen arkistoinnin osaamista ja osaajia tarvitaan tulevaisuudessa kasvavissa määrin. Organisaatioiden, viranomaisten ja yksityisten henkilöiden arkistoissa säilytetään valtavia määriä asiakirjoja, valokuvia, karttoja ja muuta kulttuuriperinnöksi määriteltyä tai säilytettäväksi määrättyä aineistoa. Vastaamme tähän tarpeeseen jo kolmatta kertaa järjestettävällä Digitoinnin toteuttaja -koulutuksellamme, jossa perehdytään arkistoidun materiaalin digitointiin.
– Tämä koulutus tarjoaa opiskelijoille käytännönläheistä oppia arkistoidun materiaalin digitointiin. Koulutus on monipuolinen kokonaisuus, jossa perehdytään paperi-, ääni- ja kuvamateriaalien digitointiin. Opiskelija saa hyvät valmiudet digitoinnin eri muotoihin, kuten massadigitointiin, reprokuvaukseen sekä äänen ja liikkuvan kuvan digitointiin, valottaa media-alan opettajamme Jan-Ole Nordlin.
Koulutus on maksuton ja avoin kaikille, jotka haluavat kehittyä digitoinnin ammattilaisiksi ja työskennellä arkistointialalla. Koulutuksen aikana suoritetaan media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon valinnainen tutkinnon osa Tallennetuotannossa työskentely, joka on laajuudeltaan 30 osaamispistettä.
Koulutuksen voi suorittaa joustavasti monimuoto-opintoina 27.1.–30.4.2025 välisenä aikana. Koulutus sisältää itsenäisiä teoriapohjaisia opintoja verkossa, viisi lähiopetuspäivää Mikkelissä sekä hankitun osaamisen todentamisen näytöllä. Työelämässä oppimisen jakso sijoittuu pääasiallisesti Kansallisarkiston massadigitoinnin yksikköön Mikkelissä tai ELKAan eli Suomen elinkeinoelämän keskusarkistoon Mikkelissä. Työelämässä oppimisen jakso voi tapahtua myös opiskelijan muussa osoittamassa arkistossa, jossa digitoidaan arkistoja.
Koulutus järjestetään osana ESR+ 2021–2027 rahoitteista JODI – Joustavat koulutus- ja työelämäpolut tulevaisuuden digitointiosaajille -hanketta, jossa ovat mukana Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Xamk, Ammattiopisto Samiedu ja Kansallisarkisto.
Haku koulutukseen on käynnissä 9.1.2025 saakka. Lisätietoja voi lukea ja koulutukseen hakeutua täällä.