Erasmus+ KA1 Charter 6

Hankeaika

1.6.2022-31.8.2023 

Tavoitteet ja toimenpiteet

Charter6-hankkeen tärkein tavoite on lisätä kansainvälistä tietoisuutta, taitoja ja kehittää avaintaitoja elinikäiseen oppimiseen opiskelijoiden ja henkilöstön keskuudessa. Tämä toteutuu järjestämällä opiskelijavaihtoja ja henkilöstön benchmarkkausmatkoja Euroopassa. Charter6 on hanke, jonka avulla Ammattiopisto Samiedu toteuttaa kansainvälisyysstrategian tavoitteita.

Hankkeen teemoja ovat osallisuus ja moninaisuus, digitaalisuus, ympäristövastuullisuus ja aktiivinen kansalaisuus. Opiskelija- ja henkilöstövaihtojen arvoissa korostuvat tasa-arvoisuus ja yhdenvertaisuus.

Ammattiopisto Samiedu tarjoaa noin 70 opiskelijalle ja henkilöstön jäsenelle vuosittain turvallisen ja Erasmus-ohjelmalla taloudellisesti tuetun mahdollisuuden osallistua työssäoppimisjaksolle, benchmarkkausmatkalle tai kielikurssille EU ohjelmamaissa. Samiedu tarjoaa tuen, valmennuksen, kielitaitotestauksen ja ohjauksen matkan aikana. Kohteen ja matkajärjestelyt voi etsiä itse tai hyödyntää Samiedun laajoja kansainvälisiä verkostoja Euroopassa. Verkoston avulla jokaiselle löydetään tjk-paikka tai benchmarkkauskohde.

Kohderyhmä

Samiedun opiskelijat ja henkilökunta

Toteuttaja

Charter6 on Ammattiopisto Samiedun koordinoima hanke, jossa ei ole hankekumppaneita. Vaihdot järjestetään kansainvälisen ammattiopistoverkoston avulla.

Budjetti

206 085 €


Lisätietoa Erasmus+-ohjelmasta löydät tästä linkistä.