Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto

Ovatko taide, teatteri ja kulttuuri intohimosi? Näetkö itsesi työskentelemässä teatterin kulisseissa rakentamassa kulttuurielämyksiä? Tule opiskelemaan teatteritekniikan ammattitutkinto. Pääset sukeltamaan teatterimaailman kulisseihin jo opiskeluaikana kun harjoittelet tarpeiston ja lavasteiden rakentamista.

Koulutuksen myötä sinulle avautuvat monipuoliset mahdollisuudet saavuttaa unelmasi esitys- ja teatteritekniikan työtehtävissä. Tuleva työpaikkasi voi olla vaikkapa teatteri- ja oopperatalo, museo tai festivaali- tai tapahtumatuotannon työryhmä.

Opiskele Savonlinnassa, Riihimäen Nuorisoteatterissa tai oppisopimuksella teattereissa eri puolilla Suomea!

Tarjoamme koulutusta Savonlinnassa sekä yhteistyössä Riihimäen Nuorisoteatterin kanssa Riihimäellä. Riihimäen koulutusyhteistyö integroituu Nuorisoteatterin ohjelmistoon ja toimit osana tuotantojen projektiryhmiä. Riihimäen Nuorisoteatterissa voit suorittaa koko tutkinnon tai itseäsi kiinnostavia tutkinnon osia. Lue lisää Riihimäen Nuorisoteatterin verkkosivuilta.

Oppisopimuksella ja laajennetulla koulutussopimuksella voit suorittaa opintoja teattereissa ympäri Suomea.

Koulutuksen sisältö

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto on laajuudeltaan 150 osaamispistettä. Voit opiskella meillä lavastustekniikan tai esitys- ja näytäntötyön osaamisaloja.

Kaikille osaamisaloille pakollinen tutkinnon osa 

  • Esitys- ja teatteritekniikan toimintaympäristössä toimiminen, 25 osp
  • Osaamisalan pakollinen tutkinnon osa
  • Osaamisalan tuotantoprosessissa toimiminen, 55 osp

Osaamisalan valinnaiset tutkinnon osat 35-70 osp

  • Tarpeiston valmistaminen
  • Lavasterakentaminen puuntyöstömenetelmin
  • Lavasterakentaminen pintakäsittelymenetelmiä käyttäen
  • Tarpeiston hoitaminen

Muita osaamisaloja ja valinnaisia tutkinnon osia voit suorittaa, mikäli oppisopimus- tai koulutustyöpaikkasi oppimisympäristönä mahdollistavat sen.

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon sisällöistä tutkinnon perusteista.

Opintojen toteutustapa

Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti työelämässä tapahtuvana oppimisena työpaikalla joko oppisopimuksella tai koulutussopimuksella.

Kenelle koulutus sopii

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on harrastuneisuutta tai kokemusta kädentaitojen tai teatteritekniikan alalta.

Hinta

Koulutuksen opintomaksu on 250 € / koko tutkinto tai 150 € / yksittäinen tutkinnon osa. Mikäli suoritat peräkkäin tai yhtä aikaa useita tutkinnon osia opintomaksu on maksimissaan 250 €.

Oppisopimuksella koulutus on maksuton.

Kun opiskelet meillä tutkintoa tai tutkinnon osaa Samiedun tarjoamat lupa- ja korttikoulutukset ja -testit ovat sinulle maksuttomia.

Suoritettuasi ammatillisen tutkinnon voit hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä, mikäli täytät muut stipendin myöntämisen edellytykset. Lue lisää Työllisyysrahaston sivuilta.

Hakutiedot

Opintojen aloitus joustavasti sopimuksen mukaan.