Festivaalin esitystekniikan infra, henkilöstö ja logistiikka, 10 osp

Tässä koulutuksessa perehdyt siihen, miten festivaalin tai ulkoilmakonsertin tekniikka rakentuu ja ketkä sen toimintaa ylläpitävät. Saat vastauksia vaikkapa siihen, mikä on artistin tekninen rideri ja mihin tarvitaan stage manageria.

Tutustu tapahtuma-alan verkkokoulutuksiimme, jotka ovat rakentaneet Suomen suurimpien tapahtumien osaavimmat tekijät. Koulutuksissa tapahtuma-alan tekijät jakavat omaa osaamistaan ja vuosien kokemusten tuomaa tietoa.

Koulutuksen sisältö

Kurssilla pureudut teknisen infran rakentumiseen sekä käyt läpi toiminnan hierarkiaa ja logistiikkaa. Sinulle muodostuu ymmärrys siitä, miten luoda onnistunut tapahtuma esitystekniikan osalta. 

Opit kuinka yhdistetään tapahtuman tekninen infra esiintyjien teknisiin tarpeisiin. Saat käsityksen vastuualueista, yhteispelin tärkeydestä sekä siitä, mitä tekninen tuottaja tai stage manageri tekevät. Pääset myös tulkkaamaan alan yleistä sanastoa ja alalla käytettävää ”slangia”.

Kurssin sisältö ja materiaalit on tuotettu yhteistyössä alalla pitkään toimineiden ammattilaisten kanssa. Sisältö on suunniteltu ja toteutettu yhdessä Flat Push Production Oy, Kari Reinin ja Eipä vissiin Tuotannot kanssa. Reini on musiikkialan freelancer, jolla on yli 20 vuoden kokemus tapahtuma-alalta. Reini on toiminut muusikkona, stage managerina, backline-teknikkona, teknisenä tuottajana ja tapahtumateollisuuden yleismiehenä jo 90-luvun Lepakkoluolan ajoista lähtien. Parhaiten Reini tunnetaan Backline Rental Finlandin perustajana ja pitkäaikaisena toimitusjohtajana, minkä jälkeen Reini on kiertänyt maailmaa mm. HIM, The Rasmus ja Children Of Bodom yhtyeiden matkassa. Tällä hetkellä Reini toimii teknisenä tuottajana ja konsulttina mm. Nelonen Media Liven tapahtumissa sekä Helsingin juhlaviikkojen Huvilateltan konserteissa.       

Kurssin toteutuksesta vastaa Samiedun tapahtuma- ja teatteritekniikan opettajakoordinaattori Kati Niemi, joka on toiminut tapahtuma-alalla 20 vuotta.

Opintojen toteutustapa

Koulutus toteutetaan verkko-opintoina. Koulutus alkaa yhteisellä opetuspäivällä verkossa Teams-yhteydellä 1.10.2024 klo 9–11. Tämän jälkeen suoritat loput koulutuksesta itsenäisesti verkossa omaan tahtiisi 30.11.2024 mennessä.

Suoritettuasi kurssin tehtävät, kurssi arvioidaan asteikolla hyväksytty/täydennettävä.

Kenelle koulutus sopii

Koulutus on suunnattu tapahtumatuottajille, teknisestä toteutuksesta vastaaville tai muuten vaan tapahtuman tekniikasta ja sen logistiikasta kiinnostuneille. Et tarvitse aiempaa koulutusta tai kokemusta osallistuaksesi koulutuksiin.

Hinta

Koulutus on maksuton.

Hakutiedot

Koulutus alkaa seuraavan kerran 1.10.2024. Hakuaika koulutukseen on 15.8.–15.9.2024.