Ikääntyneen ihmisen asioiden hoitamisessa tukeminen, 30 osp

Hanki uutta osaamista ikääntyneen ihmisen ja hänen läheistensä oikeuksista ja mahdollisuuksista sosiaaliturvaan, omais- ja perhehoitoon, asumispalveluihin, kodin muutostöihin, kotihoitoon, kuntoutukseen, koulutukseen ja muihin palveluihin sekä työkaluja ikääntyneen ihmisen toimintakyvyn arviointiin, asioiden hoitamiseen ja palveluihin ohjaamiseen.

Tämän tutkinnon osan suoritettuasi osaat tehdä kokonaisarvion ikääntyneen ihmisen tuen tarpeesta, laatia asiakassuunnitelman yhdessä ikääntyneen ihmisen kanssa ja toteuttaa tätä suunnitelmaa.

Koulutuksen sisältö

Ikääntyneen ihmisen asioiden hoitamisessa tukeminen on vanhustyön erikoisammattitutkinnon tutkinnon osa. Tutkinnon osa on valinnainen tutkinnon osa Samiedussa tarjottavien elämän loppuvaiheen hoitotyön (saattohoitaja) osaamisalaopinnoissa ja muistioireisen ja muistisairaan ihmisen elämän tukemisen (muistihoitaja) osaamisalaopinnoissa.

Koulutus on laajuudeltaan 30 osaamispistettä  ja se sisältää seuraavat kokonaisuudet:

  • Toimintakyvyn arviointi 5 osp
  • Tuen tarpeen arviointi 20 osp
  • Turvallisuus ja kehittäminen 5 osp

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon osan sisällöistä tutkinnon perusteista.

Opintojen toteutustapa

Koulutus toteutetaan oppisopimuksella. Opinnot sisältävät työpaikalla tapahtuvaa oppimista, 5 lähiopetuspäivää oppilaitoksessa sekä näytön.

Lähiopetuspäivät järjestetään klo 8-15 Samiedun Opetusravintola Paviljongin tiloissa (Purseri) osoitteessa Rajalahdenkatu 4, Savonlinna.

Syksyn 2023 lähipäivät: 5.10., 2.11. ja 13.12.
Kevään 2024 lähipäivät: 23.1. ja 15.2.

Kenelle koulutus sopii

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on vähintään sosiaali- ja/tai terveysalan perustutkinnon tasoiset tiedot ja taidot, noin kolme vuotta alan työkokemusta tai vaadittava osaaminen.

Kutsumme kaikki hakijat haastatteluun.

Koulutuksessa sovelletaan säännöksiä tutkintokohtaisista terveydentilavaatimuksista ja opiskelijaksi ottamisen edellytyksistä.

Hinta

Oppisopimuksella koulutus on maksuton.

Hakutiedot

Koulutuksen seuraava haku- ja alkamisaika ei ole vielä tiedossa.


Opiskelu on aina hyvä idea!

  • Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan ympäri vuoden.
  • Voit aloittaa opinnot, kun koulutusta on seuraavan kerran tarjolla. Osaan koulutuksista voit aloittaa opinnot lähes joka kuukausi.
  • Voit opiskella koko tutkinnon, yksittäisen tutkinnon osan tai vieläkin pienemmän osan, eli hankkia uutta osaamista juuri sen verran kuin tarvitset.
  • Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma – ja opiskelet vain asioita, joita et vielä osaa.

Mitä sinä haluaisit osata?