Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Haluatko kehittää työyhteisöäsi ja osallistua erilaisten työryhmien ohjaamiseen? Tule opiskelemaan lähiesimiestyön ammattitutkintoon esihenkilötyötä ja kouluttaudu vastuulliseksi esihenkilöksi.

Koulutus antaa sinulle uusia ideoita, ajatuksia ja työkaluja työhösi lähiesihenkilönä alasta riippumatta. Saat hyvät valmiudet kehittää itseäsi esihenkilönä sekä työryhmien kykyä toimia yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Sinusta kehittyy esihenkilö, joka osaa vastata työelämän haasteisiin ja hyödyntää oman tiiminsä sisällä olevaa osaamista.

Valinnaiset tutkinnon osat mahdollistavat erikoistumisen omiin kiinnostuksesi kohteisiin esihenkilötyössä.

Koulutuksen sisältö

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on laajuudeltaan 150 osaamispistettä. 

Pakollinen tutkinnon osa 

  • Lähiesimiehenä toimiminen, 70 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 80 osp

  • Asiakassuhteiden hoito, 40 osp
  • Toiminnan kannattavuus, 40 osp
  • Henkilöstötyö, 40 osp
  • Kehittämissuunnitelma, 40 osp
  • Tutkinnon osa tai osia toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta, 40 osp

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon sisällöistä tutkinnon perusteista.

Opintojen toteutustapa

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti verkko-opintoina ja työelämässä. Opiskelet itsenäisesti oman aikataulusi mukaisesti. Saat ohjausta opintoihisi opettajilta koko opiskeluajan etäyhteydellä. Opintoihin kuuluu myös verkkokeskusteluja/-luentoja eri teemoista eri asiantuntijoiden kanssa. Opinnot kestävät noin 1,5 vuotta riippuen aikaisemmasta osaamisestasi. Koulutus edellyttää työpaikkaa, jossa sinulla on mahdollisuus tehdä tutkinnon vaatimia esihenkilötehtäviä. 

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.  

Kenelle koulutus sopii

Koulutus sopii kaikille esihenkilötehtäviin pyrkiville ja päivittäisjohtamisen tehtävissä erilaisissa toimintaympäristöissä toimiville, esimerkiksi työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai työryhmän vetäjille.

Koulutus edellyttää työpaikkaa, jossa sinulla on mahdollisuus tehdä tutkinnon vaatimia esihenkilötehtäviä. 

Hinta

Koulutuksen opintomaksu on 250 € / koko tutkinto tai 150 € / yksittäinen tutkinnon osa. Mikäli suoritat peräkkäin tai yhtä aikaa useita tutkinnon osia opintomaksu on maksimissaan 250 €.

Oppisopimuksella koulutus on maksuton.

Kun opiskelet meillä tutkintoa tai tutkinnon osaa Samiedun tarjoamat lupa- ja korttikoulutukset ja -testit ovat sinulle maksuttomia.

Suoritettuasi ammatillisen tutkinnon voit hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä, mikäli täytät muut stipendin myöntämisen edellytykset. Lue lisää Työllisyysrahaston sivuilta.

Hakutiedot

Koulutuksen seuraava haku- ja alkamisaika ei ole vielä tiedossa.

Hakijat haastatellaan ja kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostilla, ilmoitathan hakulomakkeella sähköpostin, jota seuraat aktiivisesti.


Opiskelu on aina hyvä idea!

  • Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan ympäri vuoden.
  • Voit aloittaa opinnot, kun koulutusta on seuraavan kerran tarjolla. Osaan koulutuksista voit aloittaa opinnot lähes joka kuukausi.
  • Voit opiskella koko tutkinnon, yksittäisen tutkinnon osan tai vieläkin pienemmän osan, eli hankkia uutta osaamista juuri sen verran kuin tarvitset.
  • Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma – ja opiskelet vain asioita, joita et vielä osaa.

Mitä sinä haluaisit osata?