Lähihoitajaksi verkossa, sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Opiskele lähihoitajaksi verkossa! Opiskelu lähihoitajaksi on oiva väylä sosiaali- ja terveysalan jatko-opintoihin tai vaihteleviin työtehtäviin.

Opintojen myötä opit kohtaamaan ihmisen kunnioittavasti, tasa-arvoisesti ja osallisuutta edistäen. Hoitotyön ammattilaisena osaat hyödyntää työtehtävissäsi vuorovaikutustaitojesi sekä persoonasi lisäksi myös nykyaikaista hyvinvointiteknologiaa.

Koulutuksen sisältö

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto on laajuudeltaan on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Monimuotona voit opiskella ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen sekä sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisalaa.

Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp

Ammatilliset tutkinnon osat 145 os

Kaikille yhteiset pakolliset tutkinnon osat 55 osp

 • Asiakkaan kohtaaminen ja ohjaaminen 20 osp
 • Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen 25 osp
 • Lääkehoidon toteuttaminen lähihoitajan vastuualueella 10 osp

Ikääntyneiden hoidon ja kuntoutumisen osaamisalan tutkinnon osat 60 osp

 • Ikääntyneen osallisuuden edistäminen 30 osp
 • Kotihoidossa toimiminen 30 osp

Sairaanhoidon osaamisalan tutkinnon osat 60 osp

 • Sairaanhoitotyössä toimiminen 30 osp
 • Kotihoidossa toimiminen 30 osp

Lisäksi opiskelet valinnaisia tutkinnon osia 15 osp.

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon sisällöistä tutkinnon perusteista.

Opintojen toteutustapa

Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti monimuoto-opintoina. Opinnot sisältävät opiskelua oppilaitoksessa, verkossa sekä työelämässä.

Opinnot alkavat kasvun ja osallisuuden edistäminen -tutkinnon osalla 6.5.2024. Opinto-ohjaajan ja HOKS-ohjaajan yleisinfo järjestetään 6.5.2024 klo 15-16 ja perehdytys verkko-opintoihin 8.5.2024 klo 8.00-11.30.

Kenelle koulutus sopii

Kaikille sosiaali- ja terveysalasta kiinnostuneille.

Kaikki koulutukseen hakeutuvat kutsutaan soveltuvuuskokeeseen. Mikäli hakija ei osallistu soveltuvuuskokeeseen tai saa siitä 0 pistettä, hän ei voi tulla valituksi kyseiseen tutkintoon. Soveltuvuuskoe on hakijalle maksuton. 

Soveltuvuuskoe järjestetään Pohjolankadun kampuksella, Pohjolankatu 4-6, Savonlinna. Soveltuvuuskokeiden ajankohdat vuonna 2024: 13.2., 25.4., 6.6., 1.8., 8.10. ja 10.12. 

Soveltuvuuskoe alkaa klo 9.00. Varaathan aikaa koko päivän. Soveltuvuuskokeet järjestetään yhteistyössä Suomen Psykologikeskuksen kanssa.

Koulutuksessa sovelletaan säännöksiä tutkintokohtaisista terveydentilavaatimuksista ja opiskelijaksi ottamisen edellytyksistä.

Hinta

Koulutus on maksuton.

Hakutiedot

Koulutus alkaa seuraavan kerran 6.5.2024. Hakuaika koulutukseen on 18.4.2024 asti.


Opiskelu on aina hyvä idea!

 • Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan ympäri vuoden.
 • Voit aloittaa opinnot, kun koulutusta on seuraavan kerran tarjolla. Osaan koulutuksista voit aloittaa opinnot lähes joka kuukausi.
 • Voit opiskella koko tutkinnon, yksittäisen tutkinnon osan tai vieläkin pienemmän osan, eli hankkia uutta osaamista juuri sen verran kuin tarvitset.
 • Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma – ja opiskelet vain asioita, joita et vielä osaa.

Mitä sinä haluaisit osata?

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä koulutuksista